när du ska byta stötdämpare lastbil chock

när du ska byta stötdämpare lastbil chock

Stötdämpare hjälpa dämpa vibrationer som orsakas av ytan vid bilkörning. Precis som alla andra bildelar, måste chocker ersättas eftersom de slits ut och börja att misslyckas. Om din bil inte absorberar stötar, om den ena sidan av fordonet hänger lägre, eller om bilen studsar upprepade gånger efter att ha gått över ett gupp, kan din stötdämpare behöver bytas

Typer av stötdämpare

Stötdämpare komma i olika storlekar, former funktioner och inre vätskor. Livet för en stötdämpare beror på vätska som används för att fylla cylindern, vilka typer av material för att göra bostäder, och grovhet på körförhållanden. Den typ av körning som chocken är utsatt för är den viktigaste faktorn. Mest allmänna körning skick chocker kommer att pågå cirka 40. 000 miles men bör inspekteras varje 12. 000 miles. Om du upptäcker en läcka från chocken, byt ut dem omedelbart. Vid byte av chocker, byt ut dem i par (fram och bak).

Shock Konstruktion

Vissa tillverkare gör applikationsspecifika chocker som endast är avsedda att användas i en viss typ av miljö. Chocker byggd för road racing kommer inte att hålla upp i en Baja öken race. Se till att den chock du köper är avsedd för körning det kommer att användas för.

Ett annat övervägande är det material och vätska som används för att konstruera chocken. Vissa störningar är tillverkade av lätt aluminium och andra tunga-gauge stål. Skillnaden är inte bara vikt utan också prestanda. Race bilar tenderar att använda lättare störningar som inte behöver hantera så mycket fjädringsväg, medan off-road bilar tenderar att använda tyngre chocker konstruerade av tjockt stål höljen.

Den sista delen av en chock är flytande. Två huvudsakliga fyllmedel används inom bygg chocker, olja och gas. Olja tenderar att vara längre än gas, men att rida är inte så bra. Oljekrisen bör kontrolleras var 12. 000 miles för läckor, punkteringar och bucklor. Alla dessa kan påverka chock och få den att misslyckas. Gas chocker kommer vanligtvis vara fyllda med kväve eller väte, och det enda säkra sättet att kontrollera om de är otäta är att ta bort dem från fordonet och placera dem i vatten. Om du ser bubblor, de är läcker och bör ersättas.


Relaterade artiklar


hur ändrar luftkonditioneringen filtret i en 2005 Dodge Magnum
hur man byter en strålkastare i en 2001 Pontiac Grand Prix
hur man laddar batterier testa auto
Hur man vet om en motor blocket är spräckt
vad man gör när en automatisk mätare temperaturmätare inte fungerar
hur man kan få bakljus lökar för en 2000 Subaru Outback
chevy kavaljer transmissionsolja information
hur reparera en Cheva Silverado 1500 stuga luftfilter
Hur ändrar du den bakre chocker på en 2002 Volkswagen Jetta?
hur man installerar en termostat på en 1990 ford mustang 2,3 l