hur man laddar A / C system på en saturn ion

hur man laddar A / C system på en saturn ion

Med tiden kan din Saturnus Ion är luftkonditioneringen börjar blåsa ut varm luft och inte cool ditt fordon av så snabbt som den en gång gjorde eller ens alls. Detta är ett tecken på att din luftkonditionering behöver laddas. Du kan ta med din Saturnus till en mekaniker, men detta kommer att resultera i ett tidskrävande jobb och en dyr räkning. Alternativet är att ladda AC enhet själv med att köpa en burk R134a köldmedium på din lokala Biltema. Uppladdning bilens luftkonditionering bara tar några steg, och när du är klar, kommer du att njuta av sval luft igen.

Du behöver:
bruksanvisning
. R134a köldmedium med kontakt slang.


1.
Låt Saturn Ion motor svalna i minst en halvtimme innan du påbörjar något arbete under huven för att förhindra brännskador.
2.
Leta luftkonditionering tjänst beslag. Den låg passning i sidled ligger på sugslangen går från ackumulator till kompressorn. Den höga sida montering kommer att finnas på slangen som går från kompressorn till kondensorn. Se din bruksanvisning för den exakta platsen.
3.
Anslut slangen till ventilen på köldmediet kan. Instruktioner på sidan av burken.
4.
Vrid ventilen till läge "ON" på toppen av köldmedium kan. Detta kommer att punktera toppen av kan släppa lite på luft och kylvätska. Stäng ventilen omedelbart för att förhindra förlust av kylvätska.
5.
Anslut tjänsten slangen till låg-passning i sidled på värmepump.
6.

Starta Ion är motorn och vrid luftkonditioneringen till den högsta inställningen. Öppna ventilen tjänsten slangen på köldmediet kan, vilket gör att kylvätskan rinna in i enheten och ladda systemet. Glida in i Saturnus och känner luften blåser ut från ventilerna. . Som kylmedel avgifter systemet bör du känna luften blir gradvis kallare
7
Stäng av slangen ventilen genom vrida ventilen till stängt läge. Vrid Saturnus motorn när luftkonditioneringen är fulladdat. Du kommer att kunna tala om för enheten är laddat när burken ur kylvätska eller luften inte får något kallare i fordonet. Koppla bort kan från låg-passning i sidled och nära huven på Ion. Upprepa denna process som helst bilens AC behöver laddas.


Relaterade artiklar


överföring flush vs förändring
hur du ändrar glödlampan i en 2006 BMW 325i
hur man byter bakrutetorkare 2001 om en chevy venture
hur man byter ett oljefilter tätningsring
hur man byter takbelysning i en 1998 Toyota Camry
hur du ändrar bränslefiltret på en 95 seville
hur man byter olja i en 2007 Santa Fe
hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
hur man kan bryta i en ny bil
hur du ändrar strålkastarna på en 2006 chevy banbrytande