hur man byter vätskan i en Ford Explorer med en manuell växellåda

hur man byter vätskan i en Ford Explorer med en manuell växellåda

Ford tror att manuell växellåda på din Explorer kan fungera med samma olja för fordonets livslängd. Men det är en bra idé att ändra transmissionsolja om oljan är förorenad, du körde fordonet genom djupt vatten som nådde överföring eller köpt en begagnad bil och vill se till att oljan är i gott skick.

Du behöver:
domkraft
. 4 pallbockar.
Borste.
Shop trasa.
3/8-tums spärrnyckel eller brytare bar (om nödvändigt).
Öppna nyckel (om nödvändigt).
Tråget.
Ny växellådsolja.

Tömning av Transmission Oil


1.
Värm upp motorn och växellådsolja upp till arbetstemperatur. Rätt temperatur är i regel möjligt efter 15 eller 20 miles från landsvägskörning.
2.
Parkera din Explorer på plan mark.
3.
Stäng av den automatiska Ride Control (ARC) system, om din Explorer modell är utrustad med det. Du hittar strömbrytaren bakom domkraften luckan i bagageutrymmet.
4.
Lyft fram-och baktill på fordonet med hjälp av en domkraft och stödja det på fyra pallbockar. Detta kommer att hålla fordonet för att säkerställa att du fyller på överföringen med rätt mängd vätska.
5.
Leta påfyllningspluggen i mitten och på ena sidan av överföringen kroppen och oljepluggen i den nedre delen av överföringen kroppen. Använd sedan en pensel och en butik trasa, helt rena området kring filler och tömningstapparna att undvika kontaminering av transmissionen när påfyllning och byte av tändstift.
6.
bort påfyllningspluggen med hjälp av en spärrfunktion eller brytare bar med en 3/8-tums enhet, om kontakten har en försänkt fyrkantigt huvud, eller en öppen nyckel i lämplig storlek Om kontakten har ett utskjutande fyrkantigt huvud.
7.
Placera en avtappningskärl under och framför oljepluggen. Kom ihåg att efter att ta bort avtappningspluggen, kommer oljan rinna ut för överföring i en båge. Sedan kommer det att droppa rakt nedåt. Se till att flytta pannan ordentligt för att undvika att spilla olja på marken.
8.
Ta bort avtappningspluggen med hjälp av en spärrfunktion eller brytare bar med en 3/8-tums enhet, om kontakten har en försänkt fyrkantigt huvud, eller en öppen nyckel i rätt storlek, om kontakten har en utskjutande ruta huvud.
9.
Låt oljan rinna helt i ca 10 minuter eller mer. Ta sedan bort oljefiltret med den använda oljan.

Påfyllning av Transmission


1.
Rengör avtappningspluggen med en borste och ren butik trasa och sätt tillbaka kontakten på överföringen med hjälp av spärrnyckel, brytare bar eller öppen nyckel.
2.
påfyllas med ny växellåda olja genom påfyllningshålet med hjälp av en handpump eller sprutflaska. Se bilens instruktionsbok på rätt mängd och typ av olja för just ditt fordon år och modell.
3.
Nå inuti påfyllningshålet med lillfingret att se oljenivån är längst ner i påfyllningshålet. Om nödvändigt, tillsätt mer olja.
4.
Rengör påfyllnadspluggen med en borste och en ren affär trasa och sedan installera om kontakten med spärrfunktion, brytare bar eller öppen nyckel.
5.
Sänk fordonet.
6.
Slå på Arc System switch, om din Explorer modell är utrustad med den, och kontrollera oljeläckage efter de första miles av körning.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i en 2007 Santa Fe
hur man återställer ett däck med däcktryck monitorer
diy bromsbelägg
hur man byter en Chrysler PT Cruiser glödlampa bromsljus
hur du tar bort kåpan över motorn på en 2008 kobolt
hur man byter en broms ljus på en 2007 Nissan Altima
2001 honda dörrpanelen avlägsnande
hur man fixar punkteringar
hur man byter olja i en Prius
hur man byter bränslefiltret i en 2006 Ford Ranger