hur man byter tändstift i en BMW

hur man byter tändstift i en BMW

En av de mest grundläggande tune-up rutiner på en BMW är byte av tändstift. BMW pluggar ska inspekteras regelbundet och bytas vid behov. De flesta BMW gjort från början av 1990-talet och senare använder en spole-on-plug setup som inte använder konventionella tändkablarna. BMW tändstift bör bytas varje 10. 000 miles eller en gång om året. Detta är en lätt uppgift att utföra med rätt verktyg och förhållningssätt

Du behöver:. .
Hylsnyckelsats och kransen
Skruvmejsel.
Tändstiftsnyckel.
Tändstift.
Momentnyckel.


1.
Se till att motorn är kall. Om bilen har nyligen kört, låt den svalna nog att du kan röra motorn. Detta kommer att undvika att orsaka problem mellan gängorna på tändstiftet och trådarna i aluminium topplock.
2.
Ta bort motorkåpan (s). Försiktigt bända upp plastpluggarna ovanpå motorhuven (s) med en platt skruvmejsel. Under locket (s) är muttrarna som håller locket (s) på. Ta bort dessa med en socket. Motorer med sex cylindrar eller mer har mer än en täcka samtidigt fyrcylindriga modeller har en.
3.
Lossa metall låsringar som håller kablarna till spolar av nyfikna dem med en skruvmejsel. Manövrera trådarna ur vägen så att du kan ta bort slingorna.
4.
Ta bort spolar av unbolting de två muttrarna som håller dem till ventilkåpan. Ta del av eventuella mark band bultade på bultarna som muttrarna gå på. Dessa måste installeras korrekt. Ställ rullar åt sidan när de tas bort.
5.
Leta reda på tändstiften i hålet att batterierna sitter över. Torka upp överflödig olja runt tändstiften med hushållspapper eller en trasa. Sätt tändstiftsnyckel i hålet tills du känner att stolen på tändstiftet. Tändstift skiftnycklar har en gummipackning som greppar i slutet av kontakten, så att du kan lossa den. Vrid nyckeln moturs för att lossa kontakten och ta bort den från motorn.
6.
Mät tändstiftet lucka på nya pluggar och justera dem vid behov med stickpropp gapper till se till att de ligger inom de rekommenderade specifikationerna. Använd verkstadshandbok för den specifika inställningar för din BMW modell.
7.
Sätt pluggar i kontakten skiftnyckel sedan trä dem i topplocket en i taget. Se till att du inte cross-tråd pluggarna som du drar åt dem i motorblocket. Använd en momentnyckel för att dra åt kontakterna med rätt moment för din modell av BMW.
8.
Tillbaka spolar, se till att den lilla marken banden är rätt installerade. Sätt tillbaka tändkablar. Bolt huven (s) tillbaka på och installera plastpluggarna.


Relaterade artiklar


hur man rent vatten från en gastank
Hur testar jag min bil batteri för en rännil avlopp?
hur du tar bort färg från lager fälgar
Hur ofta ska du byta vindrutetorkarblad?
hur man arbetar den uppvärmda säten i en 2005 Volvo XC90
hur man gör ett oljebyte på en 2007 chevy hhr
hur man tar betalt dubbla 12v batterier
hur man byter en serpentin bälte på en 1999 åringar 88
hur man kan bli av bålen skallra
bilbatteri laddning instruktioner