hur man ändrar transmissionsolja på en Ford Escape

hur man ändrar transmissionsolja på en Ford Escape

Ford Motor Company rekommenderar service sändningar i din Ford Escape var 30. 000 miles eller mindre. Om du använder din Escape för att dra ofta, ofta gör korta resor, eller kör främst i stop and go trafik, kan du justera det intervall ner så långt som 20. 000 miles, beroende på hur ofta du deltar i de ovan nämnda körning verksamhet. Även om det är bäst att ha överföring professionellt spolas, i händelse det är bara inte möjligt, att tömma vätska från pannan och ersätta det är din bästa insats.

Du behöver:
Skyddsglasögon
. 4 stoppklossar.
Jack.
Pallbockar.
Tråget.
Hylsnyckelsats.
Skruvmejsel.
Broms ren och trasor.
Rakblad (tillval).
Överföring pan packning.
Tratt.
Mercon V transmissionsolja.


1.
Sätt på dig skyddsglasögon. Dra åt parkeringsbromsen och lägg stoppklossar i fronten och baksidan av bakdäcken.
2.
Jack the front Escape upp noggrant. Placera pallbockar under hjälpram, en på varje sida. Sänk Escape försiktigt på domkraften. Dra uttaget ur vägen.
3.
Sätt dräneringstråget under överföringen pannan. Använd sedan Hylsnyckelsats att lossa alla bultar överföring pannan om 1/8-tums.
4.
Använd skruvmejsel för att försiktigt bända baksidan av överföringen panorera bort från överföringen, Om pannan inte falla när bultarna lossades. Var ytterst försiktig att inte snedvrida pannan eller trycka överföring tätningsytan.
5.
Långsamt bort pannan bultar på baksidan av pannan, vilket gör att transmissionsolja att hälla över den bakre kanten av överföring pannan och in i tråget.
6.
bort resten av pannan bultar. Häll den sista av vätskan ur överföringen pannan i dräneringstråget.
7.
Lyft gamla överföring pannan packning från pannan och kasta det. Om det fastnar på pannan, gjort måste du noga skrapa bort det med ett rakblad.
8.
Rengör överföring pannan genom att spraya ned den med broms ren och sedan torka av den med trasor. Kontrollera att tätningsytan är ren.
9.
Seat den nya packningen överföring pan på pannan.
10.
tillbaka pannan och skruva tillbaka på plats. Det är lättast att hålla pannan och har delvis tråd i en bult i varje hörn för att hålla upp den. Sedan kan du sätta i resten av bultarna och dra åt dem.
Elva.
Se din Escape specifika bruksanvisning för transmissionsolja kapacitet och häll detta belopp till överföringen oljesticksröret . Det är bäst att sätta en tratt på toppen av stickan och häll upp vätskan i tratten.
12.
Börja Escape med foten ordentligt på bromsen. Shift det genom växlarna och tillbaka till parken. Kontrollera din transmissionsolja nivå på stickan och lägg därefter om det behövs. Det är bäst att inte lägga mer än u00BD-liter vid en tidpunkt före Efterkontroll av nivån.
13.
Stäng av motorn och kontrollera tätheten runt pannan. När du är klar jack fronten tillbaka upp, ta bort pallbockar och försiktigt sänka fly tillbaka på marken.


Relaterade artiklar


hur ändrar främre bromsbelägg på en Ford 500
vad är orsakerna till förgasaren översvämning?
hur man arbetar den uppvärmda säten i en 2005 Volvo XC90
sufflett miata instruktioner
bil och sjukvård för en Acura MDX
hur man byter en serpentin bälte på en 2003 Chevrolet Impala
hur du ändrar vätska på en Mustang är servopumpen
steg-för-steg bort från 1997 ford explorer främre drivaxel
hur du ändrar Serpentine belt på en 1997 Buick Park Avenue
hur man byter mikrofiltret på en Infiniti i30