hur dyka upp igen aluminiumhjul

hur dyka upp igen aluminiumhjul

Aluminiumfälgar har oftast en tydlig lager färg för att skydda den nakna aluminium eller målade ytor. Med tiden kan det klarlack chip och flake samt gulna. Hjul kan också repas och skurit i dag till dag användning. Om dina aluminiumfälgar har en skadad klarlack eller är repad, måste de återuppstått om de ska se sitt bästa

Du behöver:. .
Trädgårdsslang eller högtryckstvätt
Färgborttagningsmedel.
Trasor.
Stålull.
Sprayfärg (om målning).
Klarlack.


1.
Använd en domkraft för att höja fordonet och placera den på pallbockar. Ta bort hjulen. Om hjulen har däck på dem, har däcken bort. Detta är inte nödvändigt, men kommer att resultera i en bättre yta.
2.
Skölj hjul med slang eller högtryckstvätt för att grundligt ta bort smuts och skräp från fram-och baksidan.
3.
Ansök färgborttagningsmedel på ytan av hjulen. Låt strippa tränga in i klarlack för 10 till 15 minuter eller tills klarlack börjar bubbla.
4.
Torka av klarlack av med en trasa. Använd fin stålull för att ta bort mer envisa områden. Upprepa tills klarlack tas bort. Om hjulen målades under tydlig, upprepa strippa processen för färg också.
5.
Reparera eventuella djupa urgröpningar eller bromsa märken med Bondo. Blanda Bondo enligt anvisningarna och sedan fylla området. Låt det torka. Slipa med 200-slippapper och sedan 400-slippapper tills den är smidig i handen.
6.
Sand hjulen med 400 grit våtslippapper, grundligt vätning av hjulen och papper som du sand. Våt-sand med 600 grit, 1. 000-grus och sedan 1. 500 sandpapper.
7.
Buff någon fina repor med hög hastighet buffert. Använd gnugga sammansatta på ett mjukt kratsning pad att jämna ut ytan.
8.
Torka av hjulen ner med sprit och ren frottéhandduk. Se till att all olja och rester avlägsnas från hjulen.
9.
Maskera de områden som du inte vill målade, om du kommer att vara att måla centra eller andra områden av hjulen. Spraya på en liten dusch av färg, låt det torka i en minut eller så och sedan tillämpa 02:58 solid kappor, väntar i 30 minuter mellan lagren.
10.
Klarlack hjulen efter låta färgen torka i minst flera timmar. Applicera flera lager av tydliga, så att 30 minuter mellan lagren.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en slutsignal täcka i en Lexus RX
hur man byta däck på en Chrysler 300C
hur man byter Durango 2003 bakljus
hur kontrollerna av vätska servostyrning på en 2001 VW Jetta TDI
hur man byter en strålkastare på en jeep tj
hur man byter olja i en Prius
bra bil däck för grus
hur du justerar strålkastarna på en BMW 535i
hur ändrar bränslefiltret i en Nissan Quest
Hur kan jag rengöra bollar av min bil?