det bästa sättet att rensa ut ett igensatt kylare

det bästa sättet att rensa ut ett igensatt kylare

Det finns ett antal sätt som en radiator kan bli igensatta. Det vanligaste är när radiatorn vätskan aldrig har förändrats under hela bilens livslängd. Ansamling resultat från den gamla kylaren vätska, som så småningom träskor kylaren med sediment, blockering radiator fenor och slangar

Park och Cool Car

Parkera bilen, helst på en plan yta. Låt bilen svalna tills du kan placera din hand på ett säkert sätt på kylaren. Du vill inte radiatorn vätska som ska heta när den kommer ut ur bilen, eller samverkar med den kemikalie som vi kommer att införa i kylaren. Placera en hink under kylaren avlopp pyskranen, vanligtvis under förarens sida av bilen. Rådfråga din bil handbok för den exakta platsen.

Rensa Radiator

Ta av locket från kylaren fylla tanken under huven på din bil. Köp en kraftig kylare flush från en automatisk butik och häll detta i kylaren. Låt det sitta en minut. Slå din bil på och låt den gå i 15 minuter, som kommer att tillräckligt med tid att låta kylaren spola cirkulera helt genom systemet. Stäng av bilen och låt den svalna innan du gör något annat. När bilen svalnat, öppna pyskranen radiatorn rinna över hinken.

Flush Radiator

Anslut trädgårdsslangen till en vattenledning och kör den till bilen. Slå vattnet på och köra vatten genom kylaren fylla tanken tills du börjar se klart vatten rinner ut på radiatorn rinna pyskranen in i skopan. Fortsätt att låta vattnet rinna en stund och sedan stänga av den. Ta bort slangen och låta bilen stå i 15 minuter. Stäng av radiatorn spola pyskranen. Radiatorn bör nu vara att alla eventuella blockeringar. Fyll bilen med nya kylaren vätska. Sätt på locket till kylaren vätskan tanken.


Relaterade artiklar


hur dyka upp igen aluminiumhjul
hur man byter en torkarblad på en Cheva banbrytande
hur man kan kontrollera vätskenivån för en automatlåda på en 2002 Dakota
hur du tar bort streck från en mustang
hur man byter en Cheva Tahoe generator
hur du hittar stugan luftfiltret på en 2007 dts
hur man byter glas i en sida backspegeln
hur du tar bort cigarettrök från en bil att använda naturliga produkter
hur du tar bort en F150 4.9l oljetråg
Hur du tar bort lim Färgtoning