Hur vet jag om min avfrostning värmaren är dåligt?

Hur vet jag om min avfrostning värmaren är dåligt?

En avfrostning värmare i bilen är tänkt att göra en sak: ge värme till ett fönster eller en uppsättning av Windows för att smälta is och snö eller för att hålla frost bildas på fönstret. Din avfrostning värmaren är mycket viktigt eftersom det tillåter dig att se ut fönstren enklare och hindrar fönstret från glasyr över helt. Dan Wick på Jeff's Bobby och Steve's Auto World i Golden Valley, Minnesota, förklarar hur du kommer att veta om din avfrostning värmare är dålig

Fläkt Problem

Fläkten är vad som driver ut värmen från ventiler och på fönstren i bilen. Avfrostningen Värmaren kommer att ha flera öppningar i närheten av fönstret själv, oftast vid basen. Slå på avfrostning på hög, och lägg din hand upp mot ventilen. Om du kan känna luft kommer upp, och luften är varm, tina upp värmaren fungerar. Du bör också kunna höra fläkten. Stäng av radion och allt annat som väsnas, och hålla bilen på ett ställe att eliminera vägbuller. Vrid avfrostning på och av och se om du kan höra fläkten kick i. Om du inte hör en fläkt eller inte känner sig luft i rörelse, är fläkten dåligt och avfrostningen värmaren är förmodligen dåligt också. Om du kan känna värmen i ventilerna, men värmen är inte blåser ut ur ventilerna, kan det vara så att fläktmotorn för din avfrostning värmare är bruten, men värmaren själv fungerar. Har din auto Body Shop eller bilverkstad kolla in detta.

Brist på Heat

Om du kan känna luft som passerar eller höra fläkten fungerar, betyder det att din fläkt är bra. Men om luften som kommer ut inte är varmt, kanske avfrostningen värmaren brytas även om fläkten fungerar. Vanligtvis innebär detta att värmaren blåser ut, så du behöver att få den utbytt.

Om du inte kan höra fläkten eller känner luft, och du inte känner någon värme, betyder det att hela avfrostning värmaren kan vara dåliga, eller du kanske har blåst en säkring. Kontrollera din säkringsdosan och ersätta utbrända säkringar. Om du fortfarande har problem, ta bilen in för att fylla i blanketterna.


Relaterade artiklar


hur man kontrollerar motorolja i en Cheva 350
hur man byter luften i kabinen filtret i en Saturn L300
hur man kan anpassa en strålkastare för 2001 eclipse gs
hur man ändrar bakre bromsarna på en 2005 Mercury Montego
hur du tar bort den bakre parkeringsbromsen på en Subaru Outback
DIY: hur man fixar en pipig automatisk fönster auto bil
hur du tar bort motorn mössan i en 2005 toyota corolla
hur du tar bort bränslefiltret från 2000 jimmy
hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn
hur ändrar radiatorn vätskan i en F-150