Hur konvertera från olja till syntetisk motorolja

Hur konvertera från olja till syntetisk motorolja

En motor oljeförsörjning är dess livsnerv och säkerställer att de interna ständigt smörjs när motorn är igång. Syntetisk olja har blivit allt populärare på senare år som ett överlägset alternativ till vanlig nonsynthetic olja. Trots vissa föråldrade begrepp kan syntetisk olja och vanlig olja blandas utan problem, så att byta till full syntetisk olja är bara en fråga om tömning din gamla olja och ersätta den med syntetiskt

Du behöver:.
Domkraft.
Sockel och Ratchet, eller öppen nyckel.
Oljetråget eller annan behållare.
Nytt oljefilter.
Rag.
Momentnyckel.
Syntetisk motorolja.
Tratt.


1.
Om fordonet har nyligen kört, låt den svalna. Om det inte har drivits, kör det omkring i ungefär fem minuter. Det är lättare att byta olja när oljan är något varmt i motsats till när det är kallt.
2.
Höj fordonet med en domkraft och placera den på pallbockar eller använda en hiss att lyfta upp det.
3.
från undersidan av fordonet, skruva bort avtappningspluggen för oljetråget med en hylsa och spärrnyckel eller en öppen nyckel. Var beredd med en olja behållare som oljan kommer ut snabbt i en tung ström. Alternativt kan du använda en enhet för oljeutvinning att dra olja ur motorn från motorrummet.
4.
Ta bort alla motorns olja och sedan skruva loss oljefiltret. Detta kommer att variera beroende på ditt fordon. Vissa bilar använder en skruv på oljefiltret som behöver tas bort med en oljefilternyckel, medan vissa använder en olja filterpatron som är placerad inne i ett hölje. Rådgör med din verkstad eller ägarens handbok för specifika instruktioner.
5.
Efter att oljefiltret, torka upp överflödig olja som läckt ut. Installera ett nytt oljefilter, fylla den med olja enligt manualen.
6.
Skruva oljetråget avtappningspluggen tillbaka i oljetråget. Se till att installera en ny krossbrickan eller gällande packningar när du installerar pluggen och använd en momentnyckel för att dra åt den till rätt specifikationer.
7.
Öppna oljelocket och placera en tratt i hålet för oljan. Häll lämpligt antal liter olja i motorn. Använd lämplig vikt av olja som rekommenderas för din motor. Låt oljan stå några minuter och kontrollera sedan oljestickan att kontrollera att det är på rätt nivå.


Relaterade artiklar


hur släpvagn bil
hur att ladda 18 V batterier
hur man installerar tändstift i en 2002 honda
hur man kan kontrollera kompression på 1990 Chevrolet Corvette
hur man installerar en termostat på en Dodge RAM 1500
hur oljan sändande enheten fungerar
hur man skär ett avgassystem hål på en glasfiber stötfångare
Hur mycket freon behöver min bil behöver?
hur man byter en Tahoe vindrutetorkare
hur man gör med gamla däck om du bor i Ohio