när du ska byta transmissionsolja i en Ford AOD?

när du ska byta transmissionsolja i en Ford AOD?

Redan 1980, då den infördes, många Ford-modeller utrustade med automatisk överväxel (AOD) överföring. Bland dessa modeller Ford LTD, Bronco, Lincoln Town Car och Continental, Mercury Cougar och Mustang. Den första AOD ersattes i början av 1990-talet med en förbättrad enhet med elektronisk styrning. Ford rekommenderar att ändra transmissionsolja på AOD var 30. 000 miles eller 3 år, baserat på 10. 000 köra miles per år .

Tömning av olja

Planera i förväg så att du är redo att ersätta AOD transmissionsolja med motor och transmission i arbetstemperatur, vilket är efter 15 till 20 minuter att köra. Park på en plan yta, rotera växelväljaren genom alla skift och tillbaka till Park (P). Sedan stänga av motorn och höja fronten på bilen.

Ta överföring oljetråget genom att lossa sidan och framifrån monteringsbultar först. Detta kommer att möjliggöra större delen av oljan rinna. Sedan avsluta undanröja dessa samma skruvar. Fortsätt att lossa den bakre pannan fästskruvar och låt oljan rinna. Nu kan du hålla pannan med en butik trasa när du är klar ta bort den bakre bultarna. Luta pannan för att dränera resten av oljan och ta bort kastrullen från fordonet.

Innan du installerar pannan, rengör ytorna packningen parning på överförings-och pannan för att bli av fett, smuts och olja. Detta kommer att säkerställa den nya packningen tätar perfekt.

Lägga ny olja

Installera oljetråget och nya packningen på plats och starta bultar för hand. Använd en korsvis vid åtdragning av bultar. Men inte över åt bultarna, vilket kan skada den nya packningen eller tryck på pannan ur form och orsaka en läcka.

När du är klar, tillsätt tre liter av transmissionsolja som rekommenderas i din bilens instruktionsbok. Sänk sedan fordonet. Starta och tomgång motorn och flytta överföringen genom varje växel och tillbaka till Park. Låt motorn och transmissionen når drifttemperatur.

Med motorn igång och växeln i arbetstemperatur, dra överföring mätstickan och torka av olja med en ren, luddfri trasa. Sätt stickan i röret och dra ut den igen. Denna gång kontrollera oljenivån på stickan. Oljan bör nå mellan Lägg till och full pott. Om du behöver lägga till olja, hålla motorn på tomgång och tillsätt små mängder olja med en tratt och kontrollera nivån. När oljan når rätt nivå, stäng av motorn.


Relaterade artiklar


fordonsindustrin hiss våning krav
hur man passar nya torkarblad
hur man läser rekommendationer däcktrycket i en Audi
hur man byter ett bälte i en GMC Sierra
hur man återställer en laddare efter en förändring olja
hur man byter en strålkastare i en 2005 Colorado
hur man programmerar en Ford fjärrstyrning fjärrkontrollen fob
hur man rent vatten från en gastank
hur man byter en SLA batteri
OnStar fordonsdiagnos