hur till check transmissionsolja i en ford explorer

hur till check transmissionsolja i en ford explorer

Ford Explorer har varit en populär SUV i Ford Motor Company sedan 1991. Den upplevde ett par generationer ansikte hissar och innehöll två olika stil automatiska växellådor under sin utveckling. Den nyare förseglade överföring på Explorer kräver några speciella verktyg för att kontrollera och justera den automatiska transmissionsolja. Äldre versioner av SUV-funktionen den gamla oljestickan standard för vätska. I båda fallen ordentligt för att kontrollera transmissionsolja har att fordonet skall vid arbetstemperatur.

Du behöver:
transmissionsolja-fill verktyget
. Olja /transmissionsolja sug pistol.
Mercon V transmissionsolja.
Tratt.
Shop trasor.
Fyra-post eller drive-på lyften (inkapslad transmission endast).
Hand nyckel in.
3/16-inch insexnyckel skiftnyckel.
Tråget.

inkapslad transmission Ford Explorers


1.
Kör Explorer tills den når arbetstemperatur och sedan köra den på de fyra-post eller Drive-på hissen.
2.
Placera skift manöverspaken igenom varje växel med foten på bromspedalen och möjliggöra överföring att engagera före bytet till nästa växel. När alla de redskap har övergått till, placera Explorer i parken, Dra åt parkeringsbromsen och lämna motorn igång.
3.
Höj lyften och lås den nivån.

4.
Leta överföring Pan och placera en tråget under den nedre tråget kontakten.
5.
Placera en hand skiftnyckel på den stora kontakten på överföring avtappningspluggen för att hålla den på plats och sedan använda en 3/6-inch insexnyckel nyckel för att ta bort de mindre skruv i mitten av kontakten. Vrid den moturs för att ta bort skruven. Om vätska börjar droppa ut ur hålet, låt det rinna av till en liten bäck eller rännil och sedan tillbaka skruven. Överföringen vätskenivån ligger nu där det ska vara. Om ingen transmissionsolja droppar ut, fortsätt till steg 6.
6.
Installera transmissionsolja-fylla verktyget till skruvhålet på avtappningspluggen. Dra den försiktigt med en hand skiftnyckel.
7.
Använda sugen pistolen att suga en halvliter Mercon V transmissionsolja i pistolen, anslut ände av pistolen till transmissionsolja -fill verktyget och sedan pumpa transmissionsolja i växellådan. Ta bort pistolen.
8.
Låt vätskan rinna tills det blir en lätt ström eller rännil. Om vätskan fortfarande inte rinna, tillsätt mer Mercon V transmissionsolja i 1/2-pint steg. När vätskan börjar rinna, ta bort transmissionsolja-fill verktyget och tillbaka skruven med hjälp av 3/16-inch insexnyckel skiftnyckel för att dra åt den ordentligt.

Transmission Dipstick


1.
Kör Ford Explorer tills den når arbetstemperatur och sedan parkera den på en plan, jämn yta.
2.
Placera shift manöverspaken igenom varje växel med foten på bromspedalen och möjliggöra överföring att engagera före bytet till nästa växel. När alla de redskap har övergått till, placera Explorer i parken, dra åt parkeringsbromsen, låt motorn i gång och släpp sedan huven spärren.
3.
Öppna huven och leta överföringen oljestickan. Oavsett om det är ett 4. 0-eller 5,0-litersmotorn är oljestickan på vänster sida (mot motorrummet) på motorn mot brandväggen och har en gul-färgad handtag.
4.
Dra ut oljestickan ur röret och torka av den med en butik trasa. Sätt tillbaka mätstickan och vara säker på att det helt är på plats. Ta ut oljestickan och kontrollera vätskenivån är mellan korsstreckslinjer markeringarna nära botten på mätstickan. Om inte, fortsätt till steg 5.
5.
Ta ut oljestickan och placera en tratt i slutet av oljesticksröret. Häll en liten mängd Mercon V transmissionsolja i tratten. Vänta ett par minuter för att vätskan rinna ner i röret och upprepar steg 4 tills vätskan är på önskad nivå mellan korsstreckslinjer markeringarna på undersidan av mätstickan. Överfyll inte vätska. Lägg till lite i taget och hålla kontroll för att förhindra överfyllning av transmissionsolja.


Relaterade artiklar


hur man byter vindrutetorkarblad på en saturn ion
hur du tar bort en fast bildäck
hur man byter ett oljefilter tätningsring
hur man använder gummi balsam
hur man byter takbelysning i en 2002 Dodge Dakota
hur man rengör en tank aluminium gas
bilbatteri tips för ett långt liv
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
hur man byter Serpentine belt på en Cheva banbrytande
hur du tar bort färg från lager fälgar