hur mycket olja lägger jag i min oljetank?

hur mycket olja lägger jag i min oljetank?

Huvudsyssla av oljan i bilen är att smörja rörliga delar i motorn, vilket gör att inga insättningar bygga upp och inget slitage eller rost ackumuleras som kan förkorta livslängden för en motor avsevärt. Moderna motorer är komplexa maskiner och kräver vanligen multigrade oljor som kan stå emot värme och kom i form av syntetiska, mineral-och hybrid versioner. Dessa oljor uttjänt, dock, och en samvetsgrann fordonets ägare behöver veta hur man byter olja och hur mycket olja att använda

oljebyte Times

Det finns en skillnad mellan hur ofta du kan byta olja, och hur länge du kan vänta innan du ska byta olja. Att hålla även en modern motor på topp skick bör oljan kontrolleras och bytas varannan månad. Få människor väljer det här alternativet, men eftersom väntar den maximala tid sparar pengar. Det finns en myriad av olika siffror kastas runt för oljebyte mellanrum, baserat på över ett dussin faktorer, bland annat ålder på motorn, bilmodell, avståndet körning, vanor och många andra faktorer.

I slutändan är det nästan alltid bäst att kolla instruktionsboken och se när tillverkaren föreslår oljebyte. De gjorde det fordon, så de bör veta hur länge en fordonsägare kan vänta innan du byter olja. För den genomsnittliga modern bil, slutar upp detta är ungefär en gång per år eller så, kanske mer. Samma princip gäller för andra oljetankar runt huset, om de är i värmare eller gräsklippare: kolla instruktionsboken för att se vad tillverkaren rekommenderar. Många ägaren manualer kan hittas på nätet om du har förlorat din över tid.

Mängd olja

Det finns många typer av oljor, inte bara i, men för syften. Det finns marina oljor avsedda för båtar, diesel-orienterad oljor, oljor gjorda för mindre motorer som gas gräsklippare, och ett antal andra val. Först måste du se till att du har tillräckligt med olja (hållbarhetstiden brukar vara ca fyra år) och rätt sorts för oljetanken du ska fylla. När du lägger till ny olja, är det också klokt att ersätta oljan filter, eller har filtret ersättas av någon som vet hur.

Veta hur mycket olja du behöver lägga till är så enkelt som att titta på oljestickan . Nästan alla stora fordon kommer med en inbyggd mätsticka på oljan tanklocket, men om de inte kan användas eller skapa en amatör oljestickan samt (om detta krävs erfarenhet för att ögonglob noggranna mätningar). Oljestickan tas ur, rengörs, instoppat i oljetanken, sedan dras ut för att se var oljan når på minnet. På traditionella mätsticka, kommer det att finnas två huvudlinjer: en för lågt, och den andra för fullt. Allt ovan på hela linjen: motorn har för mycket olja, vilket kan orsaka en rad problem.

Se till att motorn är kall och oljan har tid att vila innan avläsningarna. Om oljenivån är under "låg" linje på stickan, bör du lägga till en liter olja, kontrollera sedan avläsningar igen. Om oljan ligger någonstans i mitten kan du lägga till olja, men bara lite i taget att se till att du undvika att gå över hela märket.


Relaterade artiklar


hur du ändrar baklyktor på en 96 Tahoe
hur man köper Goodyear fortera däck
hur man köper Yokohama däck
hur man kan bryta i en ny bil
hur du kontrollerar att Bilförsäkringar matchar värdet på en bil
hur man byter en Ford Super lätta svans
hur man byter ett oljetråg på en 1995 Ford F150
hur ändrar glödlampan i en 2001 Hyundai Elantra
hur man byter en 2000 Bonneville syresensor
hur ånga rengöra bilsäten