hur man laddar batterier testa auto

hur man laddar batterier testa auto

Ett av de viktigaste syftena med batteriet i en bil är att starta motorn. När motorn är igång generatorn laddar batteriet, som driver bilens elsystem. Lasttestning av ett bilbatteri sätter påfrestningar på att det liknar normal körning för att se till att batteriet är upp till uppgiften. Detta kan vara nödvändigt att se till att en äldre batteriet fortfarande möter är original standarder för prestanda eller om en ny bytesbatteri stor nog att klara jobbet. Lasttestning utförs med ett batteri last testare.

Du behöver:
Batteriurladdare testare
. Batteriuttaget renare.


1.
Se till att tändningen är avstängd. Öppna huven och anslut en last testare till batteriet. Fäst den negativa (svarta) krokodilklämman till den negativa polen på batteriet. Fäst den positiva (röda) krokodilklämman till batteriets pluspol.
2.
Kontrollera spänningen behandlingen av lasten testare. Kontrollera att spänningen läser minst 12,5 volt för ett 12-volts batteri. Ta tag i handtaget av lasten testare. Tryck och håll nere belastningen omkopplaren med tummen i 10 sekunder.
3.
Anteckna spänningen läsa på displayen och släpp lasten switch.
4.
Koppla loss kablarna lasten testaren från batteriet.
5.
Observera att ett belastningsprov läsning av 10 volt eller högre är bra och batteriet borde börja fordon under alla förhållanden. Om belastningen provning som anges bara 6 till 10 volt, anslut batteriet i laddaren och ladda den. Följ anvisningarna för din batteriladdare före laddning. En last test visar mindre än 6 volt indikerar en djupt urladdat batteri eller en som är dåligt och måste bytas ut.
6.
Belastningstest i batteriet igen efter laddning. Observera att en andra belastningsprov med något värde mindre än 10 volt indikerar att batteriet kan ha en dålig cell och behöver bytas ut.

Tips och varningar


 • Om fordonet har flera batterier, måste varje batteri provas separat.
 • Om batteriet har sidostolpar, installera adaptrar terminal stud (finns i Bildelsaffärer) innan du börjar belastningsprov.
 • Innan man antar att batteriet är defekt efter det misslyckas en andra belastningsprov, rengör terminaler med ett batteri terminal renare och readminister lasten testet. Om det misslyckas testet igen, att byta batteri.
 • aldrig hålla lasten knappen i mer än 15 sekunder eftersom det kan skada lasten testaren.


 • Relaterade artiklar


  instruktioner för hur man byter backspegeln på en Silverado
  Tips för nicks bildörren
  hur man byter en strålkastare montage på 99 dodge intrepid
  hur man installerar en syresensor på en 1990 Dodge
  hur man byter takbelysning i en 1998 Toyota Camry
  gör det själv oljebyte på en 2008 Silverado
  hur man väljer hög kvalitet bil vindrutetorkarblad
  hur du tar bort en instegsskydd märke på bil
  Chevrolet motorlyft
  vad saker kan rita på ett bilbatteri när bilen är avstängd?