hur man byter Jeep Cherokee kulleder

hur man byter Jeep Cherokee kulleder

Ändra kullederna på din Jeep Cherokee kan vara ett stort jobb, men om du har rätt verktyg och lite tålamod kan du göra det hemma. Kulleder stödja yttre knogen, så om de är lösa vänta inte ändra dem. Konkurs för det gemensamma kan orsaka katastrofala fel som kan leda till att hjulet lossnar från Jeep. Du behöver en kulled separator och en kulled tryck som Jeep kulleder är en presspassning, men om du inte har dessa i din verktygslåda kan du hyra dem från många olika bildelar butiker.

Du behöver:
rörtång
. Jack.
Pallbockar.
Hylsnyckelsats.
Wrench set.
Dead blåsa hammare.
12-punkters Hylsnyckelsats.
Nål-tång.
Kulleden separator.
Kulleden pressen.
Momentnyckel.
Antikärvmedel.


1.
Bryt muttrarna löst på framsidan däcken på din Jeep. Höj den främre änden av Jeep från marken med en domkraft och stödja den med pallbockar.
2.
Ta bort muttrarna och ta bort framhjulen. Leta reda på bultarna på baksidan av bromsok och ta bort dem.
3.
Ta bort bromsok från navet och ställ den åt sidan. Stöd det antingen med tråd eller snöre så att det inte hänger på gummislang.
4.
Ta bort bromsrotortemperatur genom att dra det rakt ut från hjulbultar. Leta reda på tre 12-punkt bultar på baksidan av navet och ta bort dem. Använd inte någon sak än en 12-punkters-uttaget på dessa skruvar eller så kan du remsor huvuden.
5.
Dra navet montering och axel ur knogen. Om navet aldrig har tagits bort, kan du behöva använda en mejsel att separera navet från knogen.
6.
Leta den övre och nedre kulleder. Du kommer att se en saxsprint vid basen av båda kulleder som måste avlägsnas med en uppsättning av nål-tång. Kasta sprinten som du kommer att använda ett nytt med de nya kulleder.
7.
Lossa muttrarna i botten på varje kula gemensamt med en stor hylsa och spärrskaft. Du kan behöva en brytare bar att bryta dessa lösa om de är korroderade eller aldrig har tagits bort.
8.
Skilj kulleder från knogen genom att sätta in en kulled separator eller ättikslag gaffel i mellan knogen och kulleden och slående den med döda slag hammare. Den knoge kommer sannolikt att lossna kulleden mycket oväntat så var medveten när du kör avgränsare i.
9.
Ställ yttre knogen undan när du får bort det kulleder. Du måste använda en kulled tryck att ta bort kulleden från det inre knogen eftersom det är en presspassning.
10.
Placera bollen gemensam presskonferens så att du trycker på gamla övre gemensamt upp att ta bort och ner för att ta bort den nedre leden. Pressen kommer med många olika storlek adaptrar så måste du välja den som du behöver för din kulleder. Följ instruktionerna i satsen för att reda ut.
11.
Ren i och omkring hålen med en stålborste innan du installerar den nya lederna. Tryck på nya leder i att använda pressen igen men den här gången trycker upp en ner och botten en upp tills de är helt införda i knogen.
12.
Skjut det yttre knogen på den nya kulleder och installera nötter som kom med dem. Du måste vridmoment toppen kronmuttern med 75 mul-pounds och den lägre på 80 mul-pounds. Installera den nya saxsprintar och säkra dem genom att böja ändarna runt muttern.
13.
Tillbaka axeln och navet i knogen och ersätter de tre 12-punkters bultar, åtdragning dem att 75 mul-pounds med din momentnyckel. Tillsätt lite antikärvmedel knoge där navet installeras för att göra det lättare att ta i framtiden.
14.
Tillbaka bromsrotortemperatur och bromsok på knogen och dra åt de två bultarna som håller bromsoket. Installera hjulet och flytta till andra sidan av Jeep. Upprepa denna process på motsatt sida för att slutföra jobbet.
15.
Jack the Jeep upp och ta bort domkraften. Sänk Jeep till marken och provköra den för att kontrollera att allt fungerar som det ska vara.

Tips och varningar


 • Var försiktig när du installerar på axeln så att du inte skadar splines eller tätningen i axeln röret.
 • När du arbetar med Jeep från marken, se till att du stöder det ordentligt. Se till att du är på jämn terräng så att Jeep inte kan flytta eller falla från läktaren medan du är under den.


 • Relaterade artiklar


  hur man får navigationen uppdateringar för en 2007 Cadillac Escalade
  hur man byter en strålkastare på en 1995 Eagle Talon
  hur man byter batteri i en BMW nyckel
  hur du tar bort en 1995 Mustang nackstöd
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Volvo S60
  hur du tar bort den främre stötfångaren på en Nissan Silvia S13
  hur till vända en generator till en svetsare
  Hur kan jag band chipping måla bort mina hjul?
  hur du tar bort streck av en PT Cruiser
  diy bromsbelägg