hur ladda luftkonditioneringen på en Ford F-150

hur ladda luftkonditioneringen på en Ford F-150

Under livslängden på din Ford F-150 får luftkonditioneringen börjar blåsa varm luft, det är ett tecken på att luftkonditionering behöver laddas med köldmedium. En mekaniker kan göra jobbet, men som kan vara ganska dyra. Ett alternativ är att köpa en burk R134a köldmedium med en slang ingår och ladda systemet själv. När du har följt stegen och laddas ditt system, du kommer att njuta sval luft i din bil en gång
1.
Låt Ford F-150 svalna i minst 30 minuter innan du påbörjar något arbete under huven.
2.
Leta upp tjänsten beslag på luftkonditioneringssystemet. Se din bruksanvisning för exakt placering. Den låg passning i sidled är på sugslangen går från ackumulator till kompressorn. Den höga sida montering är på slangen från kompressorn till kondensorn.
3.
Anslut slangen ladda service och ventil till köldmediet kan. Du kan köpa R134a köldmedium på alla lokala bilverkstad eller Walmart. Instruktioner finns också på köldmediet kan
4
Vrid ventilen på. . Detta kommer att punktera Locket på burken. När ventilen har slagits på, kommer det att finnas ett utsläpp av luft och kylvätska. Stäng ventilen för att förhindra förlusten av extra köldmedium.
5.
Anslut tjänsten slangen, medan du håller burken upprätt, till låg-passning i sidled.
6 .
Starta motorn och vrid luftkonditioneringen till den högsta inställningen. Det hjälper att ha en annan person hjälpa till med detta steg så en av er kan kontrollera köldmediet kan. Öppna ventilen tjänsten slangen så att köldmediet ånga till värmepump. Om en annan person hjälper, bör han känna luften blir kallare inne i fordonet, om inte, glida in på F-150 och kontrollera om luften blir kall.
7.
Ladda luftkonditioneringsenhet tills burken med R134a är tom eller tills luften stannar blir kallare. Stäng slangen ventilen på köldmediet och stäng av motorn. När ventilen är stängd, koppla bort kan från låg-passning i sidled. Denna process kan upprepas när som helst luftkonditionering behöver laddas.


Relaterade artiklar


hur man anmäler bedrägeri bilförsäkring
hur man byter gömde strålkastare på en Toyota Prius
hur du tar bort den bakre parkeringsbromsen på en Subaru Outback
hur man kontrollerar oljan i en Toyota Corolla
hur du tar bort motorn mössan i en 2005 toyota corolla
hur du tar bort en 1963 panel Thunderbird dörr
hur man byter en glödlampan i en 2002 Oldsmobile aurora
nackdelarna med en ångturbin
hur man lär sig diesel mekanik
hur bilar sand spränga