gör det själv broms luftnings system

gör det själv broms luftnings system

Rensa luften från en linje är nödvändig efter att göra något bromsen fungerar. Eftersom luft komprimerar under tryck, bubblor fångade i din bromsslangar leda till minskade bromsverkan. Ta bort denna luft brukade vara ett två personers jobb, men luftnings system kan ett hem mekaniker att blöda bromsarna ensam

Du behöver:.
Vitt litiumfett (aerosol kan eller badkar)
. Styv borste (används med badkar).
Rengör butik trasa.

Blödning Basics

Oavsett luftnings system du väljer, alltid använda tillverkarens rekommenderade bromsvätska från en sluten behållare. Bromsvätskor absorberar vatten för att hålla metalldelar broms från rost, så den gamla vätskan är mindre effektiv. Eftersom du kommer att arbeta med alla fyra bromsoken, är det mest effektiva för att stödja din bil på pallbockar och ta bort däcken. När blödning bromsar, börja med hjulet längst bort från huvudcylindern och arbeta dig närmare för att minimera luftintaget. Efter blödning alla fyra hjulen, tillbaka till den yttersta hjulet och blöda varje hjul igen tills du ser några luftbubblor i vätskan.

Tryckpump Systems

Det system som professionella mekaniker använder för att blöda bromsarna är en pump som fäster till befälhavaren bromscylindern. Denna pump krafter färsk bromsvätska genom systemet för att driva ut luftbubblor. Innan du monterar pumpen, fylla den med bromsvätska. Anslut pumpen, och långsamt pressa på bromssystemet. Bifoga en tydlig plastslang att övervaka vätska, och öppna avluftningsskruven ventilen längst ut bromsok på en halv till tre kvarts varv. När vätskan kommer ut ur ventilen är klart eller honungsfärgade, stäng ventilen och gå vidare till nästa närmast hjulet.

Hand vakuumpumpar

Ett billigare verktyg är en hand vakuumsystem, som ansluts till en luftskruv ventil för att dra vätska från reservoaren. Ta bort luftnings ventilen och rengör den med broms renare innan du fäster vakuum för att säkerställa en tät passning. Öppna luftnings ventilen och pressa pumpen tills den nya vätskan kommer ut. Stäng ventilen och toppen på behållaren innan blödningen nästa hjulet. Om du tömmer behållaren kommer vakuum dra in luft i raderna.

Enkelriktad Ventiler

Det tredje alternativet för blödning bromsar är en enkelriktad ventil som ersätter din ventil fabrik luftskruv. Montera luftnings ventil på en tjocklek, och öppna ventilen en fjärdedel till hälften sväng. Fyll behållaren och bifoga en klar plast slang till ventilen. Fast pumpa bromspedalen tills bubbelfri vätska kommer från ventilen (vanligen fyra eller fem gånger). Stäng ventilen och fortsätta till nästa hjulet. En uppsättning av ventiler är jämförbar i kostnad till en hand vakuumpump.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa en bil tomgång
hur man byter ett bälte i en GMC Sierra
hur man byter rotorer på en 1994 Honda
hur man byter en frontlinje bromsok broms
hur du ändrar bromsljus på Nissan Versa
Hur stuva jag reservhjulet i en 2001 ford focus?
slutsignalens instruktioner för 2005 års Toyota Prius
hur man byter generatorn bältet på en 1990 toyota pickup
Nissan Keyless programinstruktionerna
hur ändrar bränslefiltret i en 1998 chevy blazer