diy ford bort kylarslangen

diy ford bort kylarslangen

Ford använder en vattenkyld system för att hålla motorn körs för varm. Radiatorn ansluts till motorn med två gummislangar som fäster toppen och botten. Dessa slangar blir svaga och tår över tiden, byta ut dem när något tecken på försämring presenterar sig själv. Kylarslangen avlägsnande ska bara ta några minuter

Du behöver:.
Skruvmejsel
. Torx skruvmejsel uppsättning.
Stjärnskruvmejsel.

placering kylarslangen

Öppna huven för att komma åt kylarslangar. De är i två positioner på kylaren. Ford lägger avloppsslangen så att det övre vänstra och tilloppsslangen längst ner till höger på radiatorn. Slangklammer dra åt slangen för att hindra dem från att flytta eller lossnar. Tappa radiatorn innan du tar bort slangarna. Detta kommer att förhindra kylvätska rinner ut på marken. Släpp kylvätskan genom att vrida pyskranen ventilen i botten av radiatorn med en tång och vrida det moturs. Kontrollera att du har en stekpanna under för att fånga kylvätskan rinner ut ur kylaren.

Borttagning av slangen

Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa skruven på slangklämman. Vrid skruven moturs tills du kan flytta klämma upp och ner på slangen. Ta tag i slangen där slangen slutar, och dra den rakt ut. I vissa fall slangen kan ha utvecklat en tätning runt rören, sticka den platta änden av en platt skruvmejsel mellan slangen och röret, och bänd upp och ner för att lossa slangen från kylaren slang. Använd samma teknik för att dra slangen från motorn ändan av slangen.

Vår stil Slangklämma

Nyare Ford använder en slangklämma som inte har en skruv drar åt den i rörsystemet. För att lossa dessa typer av slangklämmor, använd en tång. Placera tången runt klämman så att du kan klämma på flikarna sticker upp från klämman. Ju mer du pressar den lösare klämman kommer att få från slangen.


Relaterade artiklar


hur man byter en oljetank filter
hur du anger en kod Volkswagen radio
hur man roterar däck på en bil
hur man byter en strålkastare på en 2003 Altima
steg-för-steg bort från 1997 ford explorer främre drivaxel
hur man kan få en Nissan viktig för batteribyte
hur du tar bort torkararmen på en 2001 Chevrolet k1500
hur man polera hjulen aluminiumlegering
Hur man testar för en dålig bil batteri
hur ändrar vätskan servostyrning i en 2001 Sentra