bak skivbromsrotorn avlägsnande

bak skivbromsrotorn avlägsnande

De grundläggande stegen för att ta bort bakbromsen rotorer är liknande oberoende av märke och modell på din bil. Det kommer att finnas mindre skillnader, men till exempel antalet och storleken på bultarna. Med några måttlig verktyg färdigheter, bör du inte ha några svårigheter att ta bort din egen rotorer, vilket kommer att sänka bilens underhållskostnader .

Förberedelser

Parkera bilen på en helt plan yta och dra åt handbromsen för säkerheten. Använd bilens domkraft för att lyfta upp lämpliga hjulet för rotorn du vill ta bort. Skruva loss muttrarna med en rörtång genom att vrida dem moturs och ta bort däcket för att exponera bromssystemet. Sätt en pallbock under bakaxeln för extra säkerhet.

Borttagning

Använd en hylsnyckel för att ta bort skruven längst ner på oket. Detta gör det möjligt bromsok att svänga uppåt på stiftet som är ansluten till bromsoket fästet. Av bromsok kan kräva användning av lite kraft för att ta bort det, lossa försiktigt den med små penseldrag med en boll-Peen hammare. Skjut bromsok från stift och placera den ur vägen, som är extra noga med att inte sträcka eller skada bromsledningen. Använd en plast slips tillfälligt fästa bromsok till axeln för att hålla den ur vägen, vilket även kommer att hålla bromsok att vidröra marken eller stretching bromsledningen. Ett annat alternativ är att lägga bromsok på en liten kartong. Använd en hylsnyckel för att ta bort de två bultarna som håller bromsok fästet i spindeln, och dra försiktigt bort hela oket fästet.

Det finns vanligtvis två skruvarna som håller fast rotorn på plats, nära insidan av rotorn nära axeln. Det är möjligt att detta par skruvar kommer att beslagtas upp och svåra att ta bort med en enkel kryssmejsel utan att skada skruvskallarna. Om så är fallet, prova en skruvdragaren satt till moturs. När du har tagit bort skruvarna bör rotorn glida försiktigt bort spindeln. Upprepa denna procedur för de andra rotorer på ditt fordon om det behövs.


Relaterade artiklar


hur du tar bort streck på en impala
hur man byter en syresensor i en 2003 hyundai tiberon
hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002
hur man rengör IAC ventilen på en 1990 ford pickup
hur man förhindrar rost på en last förankringsmekanismerna kedja
hur man byter en nyckel Honda bil
hur du tar bort bil olja
hur man byter en serpentin bälte på en Saturn Vue
hur du tar bort däcket för en 2007 Cadillac STS
hur man fixar en syresensor