vad är tecken på en dålig vattenpump?

vad är tecken på en dålig vattenpump?

Motorns vattenpump är en av de viktigaste delarna i fordonets kylsystem. Det håller din motor mot överhettning. En överhettning motorn får förstöras eller resultera i dyra reparationer

Funktioner

En vattenpump är av metall och fäster på framsidan av din motor med sigill. Inne i metallhus bor en roterande axel och en centrifugalpump. Den andra änden inte är monterad på motorn har en remskiva fäste för bältet att sitta på och rotera.

Betydelse

Vattenpumpen fungerar när motorn är igång. Det pumpar kallt vatten och kylarvätska i motorblocket och huvud, och sedan lämnar motorn via en slang i kylaren. Kylvätskan cirkulerar genom kylaren för att sänka dess temperatur och sedan reser tillbaka till vattenpumpen via en slang och in i motorn igen. Denna cykel upprepas så länge som motorn är igång.

Temperatur

Om ditt vatten pumpen inte fungerar effektivt, kommer du att märka en ökning av motorns temperatur. Detta är observerbara på temperaturmätaren inuti ditt fordon. Det är en bra idé att veta där spårvidden vilar i normal drift så att du kommer att märka en högre än normal temperatur behandlingen. Vissa fordon också kommer att göra dig uppmärksam på den höga temperaturen genom att aktivera ljuset kontrollera motorn. De flesta Bildelsaffärer kan bifoga en mätare till bilen och hämta problem kod så att du kan ersätta den delen.

Läckor

När en vattenpump misslyckas, det kommer oftast blir varma, blåsa packningen och börja läcka . Om du lägger till vatten till dina element eller element overflow kapseln på kontinuerlig basis, då finns det en vattenläcka. För att se om det är vattenpumpen, kan du placera en bit kartong direkt under vattenpumpen på natten och se efter om den är våt av läckande vatten och skärvätska nästa morgon. Du kan också känna undersidan när motorn är kall för att leta efter läckor.

Oljud

Om drivremmen eller kamrem, som driver vattenpumpen, är lös från slitage, kommer det att orsaka att pumpen fungera ineffektivt. Bältet ska vara täta och du bör kunna observera minimal slack i den när du skjuter den med fingrarna. Om bältet är halka, kommer det att göra en skrikande ljud och bör ersättas. Om du märker ett rasslande eller morrande ljud, kan det vara impellern eller lagren som har misslyckats i din vattenpump. Detta kommer att orsaka ineffektiva eller ingen kylvätska pumpas in i din motor.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en generator på en Cheva van venture
hur man byter en strålkastare på en 2000 ford focus
hur man läser den dag en Delco batteri
Hur vet jag generatorn är trasig
hur man byter spegeln på förarsidan på en 2003 GMC Sierra
hur man byter kamrem på en 2003 Hyundai Tiburon
hur reparera läder konsolen i min Avalon
hur man ändrar auto Struts
hur man gör en aluminium glänsa diamant tallrik
Hur stuva jag reservhjulet i en 2001 ford focus?