vad är en vevaxel lägesgivare?

vad är en vevaxel lägesgivare?

Vevaxeln lägesgivare är en intern elektronisk apparat som övervakar och mäter antalet varv per minut (RPM) att motorns vevaxel när du slår

Var ligger

Beroende på typ och konfiguration av motorn, kan sensorn finns nära vattenpump, som de viktigaste vev trissa eller samordnas med svänghjulet.

Varför behövs

Elektroniska system (EMS) använder vevaxeln mätningar som produceras av vevaxel lägesgivare hantera flera i motorn verksamhet, inklusive bränslemätaren och tändinställning.

viktiga variabler

Motorer är främst beroende på EMS för att producera en effektiv verksamhet. Som ett resultat av veven sensorn är elementär komponent som matar grundläggande information för att styra uteffekten, bränsleeffektivitet, utsläpp prestanda, alternativa bränslen boende och tillförlitlighet.

Potentiella problem

Som alla andra elektroniska enheter, vevaxel lägesgivare misslyckas över tiden. Merparten av tiden, dessa enheter misslyckas som en följd av vanlig komponent värme, enkelt slitage eller något mer kritisk såsom att låta vätskan att impregnera sensorn.

Symtom av fel

Beroende på betydelsen av en viss misslyckande, kan en dålig givare orsaka grov tomgång, start problem, baktändning och dålig bränsle körsträcka.


Relaterade artiklar


Hur tar jag reda Ford Taurus växellåda typ?
hur man byter luftfilter på en 2007 Nissan Titan
hur man viker en skugga auto sön
Syftet med en bakre syresensor
Felsökning av en 1990 Pontiac
vilket däck storlek passar din bil?
hur man byter en 2002 Pontiac Grand Prix strålkastare
Hur rengör jag & smörja fönstret bildörren?
hur du ändrar baklyktor på en 96 Tahoe
hur du tar bort fläckar från fordon med vit färg arbetstillfällen