hur oljan sändande enheten fungerar

hur oljan sändande enheten fungerar

Du behöver:
batterianslutning borste
. Långsam batteriladdaren.

Inledning

Den första typen av olja sändande enheten som användes var en mycket enkel konstruktion. Det var bokstavligen en port in i motorblocket med slang som leder bort från den. Röret fylls med olja när motorn var igång, och oljan skulle faktiskt driva på nålen på oljetrycksmätaren i kupén. Denna typ av sändande enheten var mycket farligt på grund av något i linje misslyckades skulle het olja spruta in i kupén eller motorrummet med allvarliga konsekvenser. Av uppenbara skäl är denna typ av oljetrycket sändande enheten inte används i bilar idag, och har ersatts med "idiot light" och den elektriska mätaren stil.

The Idiot Light

Den mekanism som kallas en idiot Light är en mycket enkel konstruktion. Elektriska signalerna från oljetrycket sändande enheten tända en enda lampa i instrumentbrädan om oljetrycket sjunker farligt låg. I teorin är idén bra. Däremot kommer de flesta idiot lampor inte på förrän oljetrycket sjunker till under fem pounds. Vid det laget kan motorn redan allvarliga problem. Den genomsnittliga lagret bil motorn går på omkring fyrtio pounds på tomgång, och sextio eller mer när en belastning. Det andra skälet till att idioten lampor är inte den lämpligaste metoden för oljetryck observation är att om ljuset går ut över tid, kan den sändande enheten registrerar en bra elektrisk ström, men föraren kommer aldrig att veta det för att han eller hon aldrig ser varningen ledstjärna i den automatiska instrumentbräda. Den första generationen Volkswagen Skalbaggar är en typ av bil utrustad med en idiot ljus.

Elektriska Gauge Style

Den vanligaste och säker metod för att spåra oljetryck som används idag är den elektriska OLJEMÄTARE och sändande enheten. De ändringar oljetrycket i motorn, förändrar en givare inuti den sändande enheten den mängd el skickas till mätaren i instrumentpanelen, vilket påverkar där nålen sitter. Därför har den förmågan att noggrant mäta konstant oljetryck säkert sätt, istället för att bara tillkännage när motorn är i kritiskt fara. Om ditt fordon har en verklig nål mätare för övervakning oljetryck, och inte bara en lampa som tänds, då den innehåller denna typ av system. På de flesta applikationer, Oljetrycksbrytaren skruvar in i sidan på motorblocket och kranar till ett av olja kök.


Relaterade artiklar


hur man bygger en AC svetsare med 2 12v batterier
hur man rengör skateboard hjul
hur man prime en Cheva motor oljepump
Vad är grönt sätt att tvätta min bil?
hur du tar bort vatten fläckar från auto färg
Felsökning strålkastarna på en 1996 Ford Taurus
hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 Chevrolet Silverado
hur man byter vänster broms ljus på en Toyota Sienna
hur du tar bort oljetråg 4,3 chevy
hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn