hur man tar betalt min lastbil med R134a

hur man tar betalt min lastbil med R134a

R134A är ett köldmedium som används i moderna lastbilar (efter 1992). Det används i luftkonditionering (AC) system som köldmedium för att hålla stugan cool. R134a har ersatt R12 köldmedium, liksom före 1990 freon laddade system. Den R134a är tänkt att vara mer miljövänliga än de andra köldmedier som används tidigare. Av denna anledning är R134a den enda kommersiellt tillgängliga köldmedium som du kan använda för att ladda din lastbil

Du behöver:.
Övertryck AC tryck
R134a köldmedium.
Skyddsglasögon.
Skyddshandskar.


1.
Bort överdelen på R134a användas. Skruva upp för att göra detta.
2.
Skruva in den gängade änden av AC manometer på toppen av köldmediet kan. Kontrollera att ventilen på tryckmätaren är stängd (den sätts vinkelrätt mot spårvidd).
3.
Ta bort den blå locket på lågt tryck raden i AC-systemet på din lastbil . Den blå hättan kommer att lossna om du drar upp den med fingrarna. Det finns två linjer på AC-systemet i din bil: Det höga trycket linjen är en liten, fast, metall linje, medan den låga tryckledningen är en större diameter stål linje. Det låga trycket linje har en ventil på det som ofta är täckt med en blå keps. Detta är den linje du behöver för att komma åt medan du laddar din lastbil med R134a.
4.
Skjut snabbkopplingar ventil på AC tryckmätaren under lågt tryck line ventil och säker manometern till det låga trycket linje ventil.
5.
Öppna ventilen på tryckmätaren. När nålen på mätaren sitter inne i grönt band på tryckmätaren är AC-systemet är fulladdat.

Tips och varningar


 • För specifik information om din lastbilens AC systemet och hur att ladda upp det, konsultera ditt fordon bruksanvisning.
 • vissa lastbilar inte kommer att acceptera R134a, och i stället kommer endast att acceptera R12 (som bara är tillgänglig via en kvalificerad mekaniker), så du måste kontrollera med din lastbil servicemanual innan du gör detta jobb.
 • Använd alltid skyddsglasögon och handskar vid hantering R134a köldmedium. Köldmediet kan orsaka bestående köldskador om den kommer i kontakt med din nakna hud, och kan göra dig blind om det blir i dina ögon.
 • upp för högt tryck i AC-systemet (ladda det utanför den gröna bar på manometern), eftersom det kan leda till att linjer att brista, vilket leder till allvarlig skada för dig själv.
 • Blanda inte köldmedier om ditt system fortfarande har freon i den. Du måste ha alla de gamla freon bort från systemet av en kvalificerad mekaniker (det måste tas bort genom en speciell process vakuum).


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en 1990 Pontiac
  vätskor resonemang billack
  hur man får fläckar av bil lack
  hur de ska rikta strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse
  Vilka är funktionerna på en kamaxel?
  hur du fyller bildäck med kvävgas
  hur du tar bort en 1995 Mustang nackstöd
  hur man installerar ett filter på en 1988 supra turbo
  hur man byter en broms ljus på en Toyota Tacoma 2000
  hur man kan kontrollera överföringen oljan i en 2002 kunglig