hur man tar betalt ett SLA batteri

hur man tar betalt ett SLA batteri

Slutna blybatterier (SLA) batterier är en sorts laddningsbart batteri som används där det är antingen ett behov av ett lågspänningsnät ansvarsfrihet eller systemet ger en låg spänning avgift från batteriet. Deras design tillåter dem att få en avgift, men inte bli så varm under den process som gaser utvecklas i själva batteriet. SLA-batterier varierar i volt från två till 24 och kan hittas i allt från bilar till videokameror och bärbara datorer till båtar. Laddning ett SLA batteri är en enkel process med rätt utrustning. . Se till att du har en långsam (eller underhållsladdning) batteriladdare har en rad spänning val som matchar ditt batteri typ

Du behöver:.
Batterianslutning borste
Långsam batteriladdaren.


1.
Koppla loss batteriet från alla kablar och ta bort den från batterifacket. Stor batterier (t. ex. de som finns i bilar och båtar) får vara kvar i motorrummet så länge båda positiva och negativa kablarna bort från batteriet och placeras på ett sådant sätt att det inte finns någon risk för dem falla och att röra batteriet medan den laddas.
2.
Rengör kontakterna med en batteripolen borste. Borsten är en cylinder med tråd borst på insidan, omgivande en ihålig kärna. Placera cylindern över terminalerna och vrida penseln flera gånger för att avlägsna eventuella korrosion.
3.
Anslut batteriladdaren till SLA batteri. Det är en industristandard som den negativa kabeln kommer vara svarta och den positiva kabeln kommer antingen vara röd eller svart med en vit rand. Fäst rätt kabel till motsvarande terminal (svart till den negativa polen och den positiva kabeln till den positiva polen). Anslut inte laddaren.
4.
Ställ in laddaren till rätt spänning. På framsidan av laddaren finns en ringa eller byta för att ställa spänningen i laddaren för att matcha spänning din SLA batteri (12V till 12V, 2V att 2V). Vissa laddare har en switch som låter dig välja mellan en "Quick" avgift och en "långsam" avgift, välj "Slow" avgift.
5.
Anslut laddaren i till en strömkälla. Vänta fem minuter och sedan läsa batteri-laddningsmätaren på framsidan av batteriladdare. Här visas den faktiska nivån på laddning kvar i batteriet, men det kommer att ta fem minuter för laddaren att ge en korrekt avläsning. Om din batterinivån är lägre än 50 procent men över 24 procent, kontrollera batterinivån varje timme. Om nivån är under 25 procent, kontrollera batterinivån igen i två timmar. Om det är över 50 procent Kontrollera nivån var 15 minut. I det sistnämnda fallet bör du stanna i närheten för att säkerställa att batteriet inte överpris,

tips och varningar


 • Kontrollera batteriladdarens manualen eller på förpackningen. Några av de högre slutet modeller har en speciell sensor som stänger batteriladdaren av när batterinivån träffar 100 procent. Om du har denna typ av laddare du kan ansluta laddaren och komma tillbaka när det passar till dig som det inte finns något oroa sig för det överladdning.
 • Batterier som släpper ut för snabbt kan tyda på närvaro av en dålig eller slitna batteri eller ett problem i själva avgiftssystemet av motorn. Om batteriet behöver regelbundet laddas och det bör inte ha din motor avgiftssystem provas samt batteriet. Felaktiga batterier eller avgiftssystem kan skapa farliga förhållanden genom överhettning eller batteri fel som kan lämna dig strandsatta.


 • Relaterade artiklar


  hur du kontrollerar att Bilförsäkringar matchar värdet på en bil
  vad betyder översätta sae till?
  hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn
  hur man byter batteri på en 1991 BMW steg-för-steg
  hur rinna kylarvätska från en 2006 Hyundai Sonata
  hur man fixar bilstrålkastare
  felsökning av en 2008 Nissan Sentra
  hur man byter ett batteri nyckel i en 2006 Saab
  Nissan Keyless programinstruktionerna
  hur du tar bort fönster färgton i fordon