hur man kan bryta i en ny bil

hur man kan bryta i en ny bil

Bortsett från att njuta den nya bilen luktar, finns det några saker att tänka på när man tar hem en ny bil och ett par saker att tänka på under hela det första tusen miles. En förare liv i bara så säker som fordonet är i, så det är bättre att vara säker än ledsen när det gäller att köra bil utanför partiet. Trots allt bör ha testats innan bilen gick till återförsäljaren bör en ny drivrutin paus alltid i en ny bil lämpligt, provning och försöker varje aspekt från radion till kolvringarna.

Du behöver:
Ny bil

Breaking It In


1
Låt kolvringar till mögel till cylindrarna. . . När en bil först monteras, gör dessa ringar inte helt passar in i cylindrarna de är avsedda för. Det är en mycket liten yta, men driver en bil till sin gränser kan skada dessa kolvringar. Som en tumregel, vara försiktig med bilen för de första tusen miles. Varvtalet på bilen bör inte överstiga 4. 500 att se till att kolvringarna lösa ordentligt och bilen kommer att gå mycket längre än vanligt. Prova att arbeta på gasen mer försiktigt för att undvika stress på motorn.
2.
Begränsa den hastighet som bilen körs. 50 MPH är ett bra ställe att bo på. Lägre initiala hastigheter kommer att underlätta bilen i processen med körning och när den har justerats (efter ca ett tusen miles) då gärna rev upp motorn och slå på motorvägen.
3.

Testa det uppenbara och inte så uppenbara egenskaper och funktioner i bilen. Chansen är en förare kommer att använda bromsarna på väg hem från bilfirma, men saker som vindrutetorkare och vätska, strålkastare (hel-och halvljus), bakljus, fönster, luftkonditionering, radio, och alla andra funktioner på bilen.
4.
få oljan bytt i slutet av avbrottet i perioden, eller efter 1000 miles. Det finns små bitar av metall och spån som kan slitas bort i processen att bryta den i, och det kan skada fordonet. Även om det inte är en obligatorisk del av att bryta i bilen, skulle det vara klokt att överväga.

Tips och varningar


 • Läs instruktionsboken till fullo förstå bilens egenskaper och funktioner.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en ABS sensor ljus
  hur man fixar en pipig chevy blazer tillbaka luckan
  hur man kan bli av bålen skallra
  hur du tar bort en vindrutetorkare på en Ford F-250
  hur man ladda ett die hard bilbatteri
  hur man byter strålkastare för en 2002 Pontiac Grand Prix
  hur de ska rikta strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse
  hur du tar bort motorvägen färg från en bil finish
  hur man byter en PCV ventil på en 1994 Mazda B-4000
  hur ändrar transmissionsolja i en 2001 ford explorer