hur man hittar en kod bilradio

hur man hittar en kod bilradio

Bilradio koder lösenord specifika för varje enskilt fordon. De används som en del av de flesta fordon "stöldskydd system. Vanligtvis dessa koder är endast nödvändiga om strömmen har kopplats bort från radion-som när en radio blir stulen eller ett batteri dör-eller när en elektrisk säkring har gått i bilen. Med den använda massiva bilmarknaden, har problemet med att hitta och ange bilens original radio kod arbetat sig fram till den allmänna marknaden. Hitta en radio kod är inte svår.

Du behöver:
Vehicle VIN-nummer
. Radio Serienummer.
Tillgång till handskfacket.
Instruktionsbok.

Hur man hittar en bilradio Code


1.
Kontrollera att du måste ange radion kod. Om radion står "SAFE", "KOD" eller "0001," du kommer sannolikt behöva ange kod. När du byta ett batteri, måste du också skriva in koden.
2.
Kontrollera pappersarbete du undertecknad om du köpt bilen ny. Återförsäljaren har gett dig en radio med den nya bilen och det är förmodligen förlorat i mixningen av pappersarbete du logga på balansdagen.
3.
Kontrollera handskfacket om du inte kan hitta kod. I vissa fordon, som Honda, är radion kod på en etikett i handskfacket. Det blir en fem-siffrigt nummer på dörren till handskfacket.
4.
Skanna igenom instruktionsboken om du fortfarande inte kan hitta koden. De flesta manualer kommer inte att lista koden i boken-av säkerhetsskäl-men det är möjligt att den tidigare ägaren skrev koden någonstans i boken för framtida referens
5. .
Ring den tidigare ägaren av fordonet om du köpt bilen privat. Ring återförsäljaren där du köpte bilen och fråga om koden. Inget av dessa alternativ kan fungera, men det är värt ett försök.
6.
Som en sista utväg, måste du ta bort radion från instrumentpanelen med hjälp av antingen en stjärnskruvmejsel huvudet eller Flathead skruvmejsel. På sidan eller toppen av radion kommer att serienumret. Med fordonet VIN-nummer och radio serienummer, kontakta tillverkaren och prata med kundservice. De kommer att lokalisera fordonet och ger dig radiokod.


Relaterade artiklar


hur man byter en 2007 skalbagge strålkastare
hur man fixar en repad strålkastare lins
hur till vända bort låga däck ljus på Subaru Outback
hur du ändrar fjärrkontrollen för en 1995 ford
hur du lägger transmissionsolja till en 2000 intrepid
hur du lägger transmissionsolja till en 1999 Honda Odyssey
hur du tar bort en syresensor på en Audi A6 4.2
hur man prime en Cheva motor oljepump
hur man gnugga bort repor i billack
hur man rengör insidan av strålkastarna