hur man byter en GMC pickup tank gas

hur man byter en GMC pickup tank gas

Utan bensin, skulle de flesta fordon inte kan köra, och att hålla alla denna gas, behöver du en metod för lagring. Ange bensintanken, en typisk 7 till 40 liter låda som rymmer bränsle för din resa. Skulle bensintanken skadas på något sätt, fast den oftast inte är ett alternativ, allt du kan göra är att byta ut den. Göra det är inte slutet på världen men det kan vara frustrerande och lite svårt om du inte vet vad du gör. Förfarandet bör ta cirka tre timmar att göra på rätt sätt. I detta fall är projektet fordonet en 2001 GMC Sierra pickup, men tillvägagångssättet är liknande för andra fordon, liksom.

Du behöver:
Jack
. Pallbockar.
Torx-head Hylsnyckelsats.
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Fast nyckel set.
1/2-tums Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats.
Två 3-fot lång 2X4 träklossar.
Skruvmejsel.
Ersättning bensintanken.
Gas kan.


1.
Lyft upp fordonets bakre del med hjälp av domkraft, och säkra den på pallbockar. Se till att vagnen är helt säker på pallbockar innan du krypa under den.
2.
Öppna gas luckan och ta bort skruvarna som håller fast halsen gas fyllmedel i sängen med 1/4-tums Ratchet och Torx-head-uttag. Sedan krypa under gas dörr och leta reda på ett antistatarmband som säkrar halsen gas filler till sängen bulten. Undo bulten med fast nyckel set, och sedan trycka på halsen tanklocket innanför sängen så att det är ur vägen.
3.
Genomsökning under sängen och lossa två säng rem bultarna som håller bensintanken till sängen med 1/2-tums Ratchet, förlängning och uttag. Inte ångra dem hela vägen ännu-bara lossa dem. Placera domkraften under bensintank och placera trä block ovanpå domkraft. Blocken kan du fördela vikten på bensintanken under domkraften, utan att skada tanken. Slutför unbolting banden och sedan sänka bensintanken tills du kan komma åt toppen på tanken.
4.
Nyp bränsleledningar kommer ut ur bensintanken och sedan dra dem anslutningarna. Dessa är ömtåliga, så var försiktig. När de är frånkopplad, nedre tanken hela vägen och skjuta tanken bort domkraften.
5.
Skjut ersätta tanken in i bensintanken under bilen och installera den nya tanken i omvänd ordning för avlägsnande.
6.
Skruva av gas påfyllningsröret från den gamla bensintank genom att skruva upp slangklämman med hjälp av skruvmejsel. Dra sedan av halsen och häll eventuellt kvarvarande bränsle i bensintanken in gasen kan. När gasen har överförts, häll gasen från burken till den nya bensintanken.

Tips och varningar


 • Denna process görs mycket enklare om det tanken är tom eller mycket låg på bränsle, så om möjligt kör fordonet tills tanken läser mindre än 1/4-full. Annars, du arbetar med upp till 40 liter vätska, vilket kan vara svårt att förhandla.
 • Rök inte eller har någon öppen eld i närheten av bränsletanken eller av fordonet medan tanken är bort. Rökgaser kan fatta eld och skulle kunna lysa upp lastbilen och skada fordonet.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör och tar bort krita från en bilbarnstol
  rensar en lätt kontrollera motorn på 1996 förorts
  vad är effekterna av ett dåligt syresensor?
  hur man byter broms rotorer på en 1999 lumen
  hur du installerar en förrätt på en 2001 chevy förorts
  hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
  hur man byter en bakbroms på en 2003 förorts
  hur man rengör en EGR i en Ford F150
  hur man byter Serpentine belt på 1997 silhuett
  hur man byter en termostat på en 1995 Camaro 3,4