hur du tar bort tall tuggummi från bilar

hur du tar bort tall tuggummi från bilar

Tallen har en tendens att droppa en hel del tall tuggummi, eller SAP. Om du parkera din bil under en, kan du hitta en envis, klibbig röra på fordonet. Flera olika metoder finns tillgängliga för att ta bort kåda, men det finns vissa bergsäkert sätt att få bort det utan att skada bilens finish

Du behöver:.
Frotté
. Isopropylalkohol (70 procent eller högre).
Nagellacksremover.
Bomullstussar.


1.
Förbered ytan på den bil som har tall tuggummi på den genom att tvätta och skura bort alla smuts och damm. Smuts och skräp kommer att hindra reningsprocessen och kan skada och repa lacken när skura SAP.
2.
Använd bomullstuss doppad i isopropylalkohol och gnid försiktigt platsen av tall tuggummi. Detta bör mjuka upp sav och göra den mer följsamma och lätt att skrapa bort. Upprepa tills saven är mjuk.
3.
Sudda bort saven med frotté och ta bort SAP. Om SAP fortfarande, återanvända alkohol med bomullstussar. Om SAP fortfarande lossnar inte använder remover nagellack med samma metod.
4.
Använd en plast rakblad eller andra trubbiga kant att skrapa tall tandköttet försiktigt om det behövs. Använd inte något som kommer att skada bilens finish.
5.
Rengör alla ytor som har behandlas med kemikalier. SAP kan efterlämna några märken på färg, beroende på hur länge den har varit på bilen. Polering färgen kan ta bort märken.

Tips och varningar


 • WD-40 kan användas istället för nagellacksremover. Prova metod på en undanskymd plats på bilen innan de gäller över hela fordonet.
 • Lösningsmedel som används för att bli av SAP på bilar är mest sannolikt giftiga, använd handskar vid hantering och se till att tvätta alla drabbade huden av så snabbt som möjligt.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar servopumpen för en Lexus LS 400
  hem rättsmedel för att bli av ett urin lukt i en bil
  hur man programmerar om en Keyless fjärrkontroll för en 1994 ford mustang
  hur man byter en slutsignal objektiv på en 2005 Dodge Dakota
  hur man får kåda från billack
  hur man byter en strålkastare på en 2000 ford focus
  hur man återställer olja ljus på en 2007 VW kanin
  hur får man spegeln ur en Chevrolet lastbil
  hur du tar bort batteriet från en 2000 PT Cruiser
  hur man byter olja överföringen på en 2003 GMC Yukon