Vad kan du göra för en halka överföring?

Vad kan du göra för en halka överföring?

Om din bils växellåda slirar mellan växlarna eller kopplingen slirar, kan då bilen ha drabbats början av sändningen problem. Om du tillåter det att gå på alltför länge, en reparation räkning på några hundra dollar kan förvandlas till tusen. Det finns ett antal saker du kan göra för en halka överföring när du fastställa orsaken till problemet

Transmission Tune-Up

Precis din motor, behöver din överföringen ska trimmas ibland. Detta innebär att ta bort smutsiga, gamla transmissionsolja och ersätta den med ny vätska. Till skillnad från en motor där oljetråget kontakten tas bort och oljan snabbt runnit ut, måste du ta bort överföringen pannan, dränera vätska och byt filter. Vissa auto mekanik rekommenderar att du "spola" det transmissionsolja istället för att ersätta det, men att metoden endast utdrag detritus från den gamla vätskan innan det sätts tillbaka. Välj att ersätta din gamla transmissionsolja.

Automatisk växellåda Slippage

Om din automatlåda fortfarande slirar mellan växlarna efter vätskor och filter byts ut, att överväga att undersöka andra möjliga problem. Kontrollera att transmissionsolja nivå är tillräcklig. Om det är så att problemet kan vara bosatta inom transmission själv eller överföring elektriska kontroller kanske inte fungerar korrekt. Vid denna punkt, ta bilen till en bilmekaniker för en diagnos.

Manuell växellåda Slippage

Om du har en manuell växellåda som slirar när kopplingen är inkopplad, bör du ha kopplingen justeras. Om problemet kvarstår, då Koppling kan ha slitna och behöver bytas ut. I vissa fall kan de inre komponenterna i kraftöverföringen som orsakar problemet. Har din bilmekaniker diagnostisera problemet och vidta lämpliga åtgärder för att fixa överföringen.

Slutsats

Någon typ av överföring problem bör diagnostiseras så snart som möjligt. Om du inte har kompetens eller verktyg för att fastställa en halka växellåda dig själv, ta bilen till en betrodd bilmekaniker för hjälp. Din mekaniker kommer att kontrollera bilens OBD-11 diagnostiska koder och granska ditt överföring direkt innan erbjuda en handlingsplan för dig att överväga.


Relaterade artiklar


hur du ändrar transmissionsolja för 2001 saturn
hur man fixar hastighetsmätaren kabeln på en Cheva kavaljer
hur man lär sig diesel mekanik
hur man programmerar en Ford Focus nyckel
problem med 2000 ford focus
hur du tar bort tändstiften från en 2000 kavaj
hur man byter en bakrutetorkare på en 2006 Nissan Murano
hur man byter luften i kabinen filtret i en Saturn L300
hur du lägger frostskyddsvätska en 2000 chevy venture
hur du tar bort dekaler från en bil exteriör