vilket däck storlek passar din bil?

vilket däck storlek passar din bil?

Eftersom däcken överbrygga klyftan mellan bilen och vägen, är det uppenbart att de viktiga komponenter för din säkerhet. Alla personbilar under 10. 000 pounds har nu i uppdrag enligt lag att lämna däck information som är specifik för fordonet. Detta omfattar storlek, last och manskap hastighet och den innehåller även reservhjulet information. Bilar tillverkas och sedan anpassats till storlek däck ursprungligen släpptes ut på dem. Från och med 2003 var Tire Information Storetiketter placeras i en standardiserad placering förmån för bilägare.

Storlek verkligen betyder något

ligger i luckan sidokarmen eller B-stolpe flesta bilar är däcket Information Skylt (TIP), med uppgift om däckets storlek och rekommenderas inflationen specifikationerna för fordonet. Före 2003 kunde TIP har placerats i handskfacket, bränsletank lucka, passagerarsidan dörr jamb (om Ford sedanmodeller), eller i motorrummet. Dessa plakat informera fordonens ägare vilken storlek däck hastighetsmätare och vägmätare av bilen var kalibrerade för. Medan flesta bilägare sällan ändrar storlek på deras däck, kan det finnas skäl till varför du kanske måste. Kom ihåg att när däckdimension ändras, kommer vägmätaren och hastighetsmätare avläsningar av även marginellt, beroende på skillnaden i däckhöjden-vilket kan leda till lägre bränsleeffektivitet

Tire Information Skylt TIP berättar bilägaren storlek däck i tre olika sätt. Det innebär t. ex. att ett däck storlek 225/60/16 att bredden av slitbanan från sidoväggarna till däcksidan är 225 millimeter, däckets höjd-förhållandet är 60 procent av bredden på däckets slitbana och diametern storlek centrum däcket är 16 inches. Andra viktiga uppgifter om plakatet är individen axeltryck, till lastkapacitet däcken uppfyller på axeltrycket, hastigheten betyg av däcket, och den rekommenderade luft lufttryck i fram-, bak-och reservdäck. Även storlek kan ändras något på grund av tillgänglighet och överkomliga priser på däck-kom ihåg att du kommer att förändra vägmätare och hastighetsmätare avläsningar-belastning och hastigheter aldrig bör nedgraderas från den ursprungliga tillverkarens däck. Att göra detta kommer att äventyra din säkerhet och som passagerare i bilen.

Förändringar däckdimensioner

Vissa bilar kommer från tillverkaren med däck med ovanligt storlekar. Om och när du behöver byta ut dem, kan du upptäcka däcken är svåra att hitta och-om de finns-oöverkomligt dyra. Andra skäl att ändra bildäck för att uppgradera den ursprungliga däck för viss prestanda eller sport paket. Problemet är att höjden på däcket inte bara kastar av värdena från de hastighetsmätare och vägmätare, men kan också påverka ABS-sensorer, sätta ångra stress på fjädringskomponenter, och kom farligt nära ratten bra när svänger skarpt eller att gå över gupp. Däckdimensioner kan ändras enligt lag att inom 3 procent av det ursprungliga däcket. Detta kommer att bidra ABS-systemet att fungera korrekt förutom att minimera Hastighetsmätare och vägmätare kalibrering. Kontrollera alltid med en kvalificerad däckservice center innan du försöker att ändra storlek på däcken på din bil.


Relaterade artiklar


hur man byter en termostat i en 1991 ford mustang
hur du tar bort en PT Cruiser 2.2l CRD oljefilter
hur man byter en skalbagge pollenfilter
hur man får vinyl bokstäver från ett bilfönster
hur man byter en strålkastare på en 2000 ford focus
hur ändrar strålkastarna i en 1995 honda
hur man rengör en tank aluminium gas
hur du tar bort en strippad olja huvud pan bult
Vilka är orsakerna till en syresensor upptäcka mager luft / bränsleblandning?
hur man byter tändstift på en ’94 Cadillac Deville sedan