när ska du ändrar transmissionsolja på en Toyota Siena?

när ska du ändrar transmissionsolja på en Toyota Siena?

Precis som du regelbundet kontrollera och byta olja i motorn, bör du inspektera och byta växellådsolja i din Toyota Sienna med jämna mellanrum. Toyota rekommenderar byte av transmissionsolja varje 15. 000 miles eller 12 månader. Men det finns några andra fakta du bör ta hänsyn till som kan förkorta detta intervall

mycket svåra

Toyota rekommenderar att inspektera och byta växellådsolja tidigare om dina körvanor faller under en eller flera av dessa villkor: drar en släpvagn regelbundet, i ständig korta resor med färre än fem miles under frystemperatur, tomgång överdrivet eller ofta körning i låga hastigheter. körning på grov, leriga, obelagda eller spjäla täckta vägar

Inspektion

Kontrollera transmissionsolja med motorn i driftstemperatur och tomgång. Ställ sändningen parken och dra överföring oljestickan. Oljan bör läsa mellan ADD och FULL märken, och har en rödaktig och genomskinlig färg. Om oljan visar en brunaktig och ogenomskinlig färg, byt ut den.

Varning

Precis som motorolja, kan vätska i Sienna transmission blivit förorenat med friktions material, fukt och smuts över tiden. Om inte ändrats på rekommenderade intervall, kommer förorenad olja orsakar onödigt slitage och skador på inre komponenter.

Properties

Den olja som rekommenderas av biltillverkaren för din Toyota Sienna kombinerar flera tillsatser för att fungera korrekt med friktionskoppling och band inne i transmissionen.

Driftförhållanden

När det färdas genom momentomvandlare och överföring kroppen absorberar oljan stora mängder värme, vilken olja kylsystemet måste ta bort för att undvika transmissionsfel.


Relaterade artiklar


hur man återställer SRS indikatorlampan på 2002 honda
hur du ändrar bränslefiltret på en 1991 GMC Sonoma
fördelar för överförings färg
hur man byter en 2001 ford Windstar vrida lampan
syntetisk olja kontra konventionell olja i äldre motorer
hur man byter strålkastare i en Datsun 280zx
diy bromsbelägg
hur du tar bort fläckar från fordon med vit färg arbetstillfällen
hur man byter olja under 2008 ättling TC
hur man byter olja i en 2007 Santa Fe