hur man rengör ut lack i en gastank

hur man rengör ut lack i en gastank

Om du inte köra ett fordon och du låter gas sitta i en tank för en stund, kommer det att bli gammal. Gamla gas ser mörk och luktar surt. Efter ett par månader eller så kommer gasen att avdunsta och lämna en lack rester i tanken. Varnish är en klibbig, karamell-färg ämne. Det kommer att tandköttet upp bränslesystemet i ett fordon. Du kan enkelt rengöra lack ur en bensintank med några material och tid

Du behöver:.
Bensin sifon
. Gamla kläder -. Långa ärmar och byxor
Skyddsglasögon.
Gummihandskar.
Skruvar och muttrar.
Muriatic syra.


1.
Bort bensintanken från fordonet (se resurser). I princip måste du jack fordonet upp och ta bort banden som håller den på plats. Sätt på tanken på ett väl ventilerat område, avskilt från gnistor och lågor.
2.
Använd en hävert för att tömma ut någon gas som kan finnas i tanken. Spraya insidan av tanken ut ordentligt med en trädgårdsslang. Dumpa ut vattnet.
3.
Placera en hand full av skruvar och muttrar i bensintanken för att rengöra lack ut. Rulla fästen runt i tanken i fem till 10 minuter. Dumpa fästen ut och spraya bensintanken ut igen. Upprepa om nödvändigt.
4.
Klänning i gamla kläder. Sätt skyddsglasögon på och gummihandskar för att skydda dig. Fyll bensintanken med ett par inches vatten för att rensa ut lack. Häll en kopp muriatic syra i tanken. Flytta tanken runt i ett par minuter så att lösningen täcker insidan helt.
5.
Häll tre eller fyra koppar kalk i en hink. Häll en liter vatten i hinken och rör om med en lång pinne. Häll sakta används muriatic syra som finns i bensintank i kalk för att neutralisera det. Lägg till mer kalk som behövs tills fizzing stannar. Det är nu säkert att hälla syra ner ett avlopp.
6.
Fyll tanken med vatten igen. Häll en halv gallon muriatic syra i tanken. Flytta tanken kring ett par minuter. Låt bensintanken sitta över natten för att rensa lack ut.
7.
Repetera steg # 5 för att neutralisera och förfoga över muriatic syra. Spraya insidan av tanken ut ordentligt med en trädgårdsslang. Låt den lufttorka innan du använder den igen. Annars har du vatten blandat med gas.

Tips och varningar


 • Läs och följ instruktionerna på muriatic syra behållaren.
 • Lägg muriatic syra i vatten. Häll aldrig vatten i syra.
 • försiktig när du använder muriatic syra. Spola inte det på dig eller andas in ångorna.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar hastighetsmätaren kabeln på en Cheva kavaljer
  hur man byter en syresensor på en 2003 Dodge Ram
  hur man ska förstå däckstorlek
  hur man byter en 2006 Subaru Forester bakljus
  hur du tar bort torkarbladen på en 2008 Toyota Camry
  Hur du tar bort lim Färgtoning
  hur man byter glödlampor bromsljus
  hur du tar bort kåpan över motorn på en 2008 kobolt
  hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
  hur man installerar tändstift under 2000 dodge van