hur man ladda ett die hard bilbatteri

hur man ladda ett die hard bilbatteri

Strålkastare, radioapparater och andra elektroniska tillbehör kan överväldiga en dränerad batteri som kör enbart utanför underhåll ström av en bils avgiftssystem. Bilens avgiftssystem är inte att helt ladda ett urladdat batteri. En skjuts och kör runt ett tag kan få batteriet att gå igen, men du måste helt ladda Die Hard batteriet för att förhindra att bli strandsatta igen. Processen är enkel, men det tar nästan 24 timmar att slutföra en korrekt avgift
1.
Använd en skiftnyckel för att ta bort den negativa kabeln från batteriet och sedan ta bort den positiva kabeln.

2.
Lyft ditt batteri från bilens motor och sätter ner i en sval och väl ventilerad plats.
3.
Ställ dina 12 volt batteriladdare till 2 amp underhållsladdning inställning. De flesta kommer med en option på en 2 amp avgift eller 6 amp; väljer 2 amp. Den 6 amp inställningen ladda batteriet snabbare, men avgiften kommer inte att vara så komplett som en göras på 2 ampere inställningen.
4.
Anslut den negativa klämman (den svarta klämman eller klämma med en svart kabel) till den negativa inlägg på din Die Hard batteri. Anslut sedan den positiva klämman (den röda klämman eller klämma med en röd tråd) till den positiva inlägget på ditt batteri.
5.
Anslut din laddare i. Vänta 20 minuter och sedan läsa laddningsnivå mätare på framsidan av din laddare. Detta kommer att berätta hur mycket av en avgift batteriet behöver. Om batteriet har mindre än 25 procents laddning i det, kontrollera batteriet igen i 12 timmar, kan den behöva 24 timmar för att laddas fullt. Om batteriet har mer än en 25 procents laddning på det redan, kontrollera batteriet varannan timme.
6.
Koppla din Die Hard batteriet från laddaren när laddaren mätare visar att det är fulladdat, genom att koppla den negativa klämman från batteriet först, sedan det positiva. Koppla ur laddaren och sedan installera om batteriet i din bil.

Tips och varningar


 • Om du vet att du har ett batteri avlopp men vet inte varför, koppla den negativa batterikabeln vid parkering i över en timme för att förhindra att batteriet förlorar sin laddning.
 • Medan "snabbladdning" fungerar, en snabbladdning till en Die Hard batteri kan skada den inre celler och du riskerar att ditt bilbatteri förlora sin förmåga att hålla laddningen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett oljefilter på en 2005 mazda skyddsling
  hur man byter bakre glödlampa på en 2003 Nissan Maxima
  hur man analyserar den nuvarande markering på auto batteri
  vad är en kamrem?
  hur man installerar en mätare oljetemperaturen på en Harley
  hur man återställer radio i ett 1998 Range Rover
  hur man byter en volvo s80 strålkastare kapsel
  hur man återställer ett däck med däcktryck monitorer
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Ford
  vad är syftet med en bil generator?