hur man fixar hastighetsmätaren kabeln på en Cheva kavaljer

hur man fixar hastighetsmätaren kabeln på en Cheva kavaljer

Du måste veta hur man fixar hastighetsmätaren kabeln om hastighetsmätaren i din Chevy Cavalier hoppar runt oförutsägbart eller att inte röra sig alls. Även om du kan köpa ett komplett kit ersättare för kabeln, här är en snabb lösning för att göra din hastighetsmätare fungera igen

Du behöver:.
Skiftnyckeln
. Teflontejp.


1.
Lossa kabeln från batteriet.
2.
Leta där hastighetsmätaren kabeln på din Chevy Cavalier ansluter till sändningen. Följ kabeln från mätaren i instrumentpanelen genom brandväggen och ner till överföringen höljet. Allt detta kommer att ligga på förarsidan av bilen.
3.
Lossa låsmuttern på hastighetsmätaren kabel som håller in den i överföringen med hjälp av en skiftnyckel istället. Dra kabeln ur sändningen.
4.
Linda den änden av kabeln med teflon. Bara två lager kommer att göra susen. Sätt tillbaka kabeln till överföringen och dra åt muttern till hålla den på plats.
5.
Lossa muttern som håller andra änden av kabeln hastighetsmätaren i lastprofilen. Dra ut kabeln, wrap slutet med teflon, ersätta den i mätaren och dra åt muttern.

tips och varningar


 • Om du har svårt att nå kabeln där den ansluter till mätaren, ta bort kabeln från överföring och dra sedan hastighetsmätaren spårvidd ur instrumentbrädan att arbeta på den änden av kabeln. Om du kopplar överföringen slut först, kommer du att kunna dra mätaren ut.
 • Försök inte att använda någon annan typ av tejp för att fixa hastighetsmätaren kabeln i din Chevy Cavalier, t. ex. tejp eller eltejp, dessa är för tjocka och har för mycket tuggummi på dem för att vara effektiva, och kan orsaka skador på inre friktionstransmissioner av din mätare.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en högskola fördelarlocket
  hur man ändrar EGR
  hur ändrar startnyckeln i en 1998 Jeep Wrangler
  hur man byter olja i en 2008 Mazda 3 halvkombi
  hur du tar bort strålkastaren på en Ford F-250
  hur ändrar rotorer & kuddar på en 1999 ford Windstar
  hur man byter ett däck på en Dodge Sprinter
  hur ta hand om en motorcykel o-ring kedja
  hur man byter kamrem på en 2003 Hyundai Tiburon
  hur man byter strålkastaren på en 1994 Camaro