hur man fixar en bils vattenpump

hur man fixar en bils vattenpump

Automotive bensinmotorer använder en kylvätska-vattenblandning cyklade genom en radiator med en vattenpump att sänka arbetstemperatur på motorn. Vattenpumpen kan bli rostiga eller slits ut och kommer att kräva ersättning när de misslyckas. Vattenpumpen s lager är utformade för att läcka ut när de misslyckas, och de kan inte repareras lätt. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta en vattenpump i de flesta bilar i ungefär en timme

Du behöver:.
Hylsnyckelsats
. Skruvmejslar.
Skiftnycklar.
Tråget.
Kylvätska.

replacment av en bil vattenpump


1.
Tappa ur kylvätskan från systemet genom att lossa avtappningspluggen på kylaren eller påhängsvagn nedre kylvätska slang. Ta av locket radiatorn att släppa det negativa trycket och låta kylvätskan rinna tills systemet är tomt.
2.
Bort fläkten bälten eller serpentin bälte som driver vattenpumpen genom att bestämt trycka på spänningen remskivan och dra sedan bältet av, eller lossa tillbehör som ger spänning till pumpens bältet.
3.
Skruva loss vattenpumpen remskiva genom att vrida huvudet i en moturs riktning. Normalt är pumpen själv höll med två till fyra bultar till motorn, men den trissa är för stor för att få tillgång pumpens bultar. I dessa fall kommer demontering av remskiva ge tillgång till dem, vattnet remskiva är en halverad design, och kommer förutom en gång kopplas
4
Skruva loss och ta bort den gamla vattenpumpen. . genom att vrida skruvarna i en moturs riktning. Pumpen kommer att dra rakt ut, och kan spilla fångade kylvätska när det kommer gratis. Det finns en packning på insidan kanten av pumpen, och det bör finnas en ny medföljer den nya pumpen. Rengör området runt vattnet kanal (där pumpen är monterad) och skaftet bort eventuellt gammalt packningsmaterial.
5.
Applicera ny packning och häftmassa inbegripas i den nya vattenpumpen. Om pumpen läpp har en viss form, då packningen passar bara på ett sätt. Många pumpar har helt enkelt en rund öppning. Med denna packning sitter ordentligt är avgörande för livet på den nya pumpen.
6.
Installera den nya pumpen genom att bultar till motorn och fästa den gamla trissan. Byt ut remmen och tillämpa spänning genom att antingen släppa spänningen trissa eller skärpa tillbehör som gäller trycket på pumpen.
7.
Dra åt avtappningspluggen på kylaren och sätt tillbaka alla slangar kopplas .
8.
fylla på systemet med kylvätska genom att fylla kylaren, sedan cranking bilen och fortsätter att hälla i kylvätskan tills det inte tar i längre. Cap kylaren, fyll sedan oljebehållaren till rätt nivå.

tips och varningar


 • Använd en 60 procent kylvätska och 40 procent vatten mix för de första månaderna efter att ha bytt vattenpumpen. Den råa metallen behöver det extra skyddet av kemikalierna i kylvätskan.
 • Kasta kylvätskan genom att ta den till en Biltema för återvinning.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter kylarvätska på en 2003 Chevrolet 4.8l motor
  hur man byter en strålkastare på en åringar delta 88
  Goodyear viva däck problem
  Hur du tar bort lim Färgtoning
  Inaktivera en krockkudde i en 1996 Jeep Cherokee
  Hur mycket freon behöver min bil behöver?
  bildäck tips
  hur man rengör läder med ånga renare
  hur man får vattenpumpen bort av en 1987 Ford F-150
  hur man byter bränslefiltret på 2007 f-150