hur man fixar bilstrålkastare

hur man fixar bilstrålkastare

En process för eliminering används för att fästa bilstrålkastare. Det är som en trial and error situation-prova en sak att se om det är orsaken, och om det är inte det, prova ett annat och en annan, tills du har möjlighet att reparera strålkastare. Men först måste du hitta orsaken till problemet

Du behöver:. .
Säkringar
Säkring borttagningsverktyget.
Ägarens instruktionsbok eller bilverkstäder bok.
Volt /ohm /amp meter.


1.
Titta på glödlampan för att se om lampan är trasig. Det kommer att bli missfärgad eller glödtråden kommer att brytas eller smält. Om en lampa är trasig, kommer det se annorlunda ut än de andra strålkastare s glödlampa. Om du inte kan säga någon skillnad genom att titta, dra ut glödlampan från bakom linsen och ta en närmare titt. Att koppla en glödlampa, vrid och dra ut. Den är ansluten till en plast sele med flera trådar strängpressning av det. Dra den rakt ut från plasthållare. Om du fortfarande inte säker på om det blåser efter att ha tagit bort lampan, ta den till en Biltema och fråga dem om de kan berätta om lampan är trasig. Om så är fallet, byt ut den.
2.
Leta reda på bilens säkringsdosan. Leta upp säkringen som fullbordar kretsen att strålkastarna är på. Det bör tydligt anges på säkringsdosan. Titta på den för att se om det har gått. Om du inte kan berätta genom att titta på den, ta bort säkringen för att se om det har gått. Om det är blåst, kommer tråden att smältas och du kommer kanske se markerar var hetta tråden att smälta. Om den är trasig, byt säkring och testa strålkastarna. Om strålkastarna arbete och säkringen inte blåser igen, då du är klar. Kan dock strålkastarna arbeta för en stund och sedan blåsa säkringen igen. Ett avbrott i kretsen kommer att möjliggöra för mycket ström att passera säkringen och det kommer att smälta. En kabelbrott isolering eller ibland en lös eller felaktig anslutning kan orsaka att säkringen går. Spåra kabeln från säkringsdosan varje strålkastare och tillbaka till andra sidan av säkringsdosan. Leta efter platser där värme från elektriska bågar har inträffat eller om det finns avbrott i kabeln isolering. Gå till varje strålkastare och kontrollera pluggar och ledningar som ansluter till ljus. Koppla och vicka anslutningarna för att se till att de är ordentligt anslutna och inte är lösa eller felaktiga. Koppla ur och åter ansluta anslutningarna kan ibland vara allt som behövs för att göra anslutningarna ordentligt igen. Byt ut säkringen och testa strålkastarna igen.
4.
Använd en volt /ohm /amp meter för att leta efter problemet om en säkring går efter steg 3. Detta kommer att kräva att veta hur man använder en volt /ohm /amp meter och placeringen av kabeln kretsar i bilen. Varje tråd och sammanhang i kretsen måste kontrolleras för att finna avbrott i kretsen. Efter avbrott i kretsen ligger, kommer en säker reparation måste göras. Efter varje reparation görs, byt säkring och testa strålkastarna.

Tips och varningar


 • en instruktionsbok eller bilverkstäder guide kommer vara till stor hjälp att höra.
 • Korrekt användning av volt /ohm /amp mätaren är nödvändig för att undvika skador på mätaren och lokalisering av avbrott i kretsen.
 • Ta alltid säkerhetsåtgärder och bär korrekt säkerhetsutrustning medan använda maskiner eller med hjälp av handverktyg.
 • Byt aldrig säkringar med något annat än den av tillverkaren rekommenderat byte säkringar.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en fabriksinstallerad radio från en Honda 2002 odyssey
  hur man byter en syresensor på en 2003 Dodge Ram
  hur till check transmissionsolja i en 1999 toyota corolla
  buick kluster avlägsnande
  bildäck förklaras
  hur man byter en 2005 Subaru kupéfilter
  hur man programmerar en Keyless post för en 1995 chevy blazer
  hur man byter en glödlampa bromsljus i en 2005 Honda accord lx
  hemlagad anslutning batteripolen
  hur man byter en broms ljus på en Toyota Tacoma 2000