hur du justerar tomgång på hyundai

hur du justerar tomgång på hyundai

The Idle på din Hyundai avgörs till stor del av gasen kabeln. Den gasvajern är ansluten till spjällhuset och öppnar och stänger ventilen på gasen, vilket mer eller mindre luft i gasreglaget. Eftersom luft sugs in i gasen, där det blandas med bensin för att tillverka bränsle som kan brännas inne i förbränningsrummen i din Hyundais motor. För att kontrollera tomgång i din Hyundai, måste du justera gasvajern

Du behöver:.
Fast nyckel


1. .
Öppna huven och leta reda på spjällhuset. Om du står vid stötfångaren och ser ner på motorrummet, kommer det att vara på vänster sida. En ena änden, är gasen ansluts till bränsle järnväg och motor. I andra änden är ansluten till luftintaget. Gasreglaget kabeln löper ut från spjällhuset.
2.
Leta på gasen justerskruven. Detta är faktiskt en nöt som placeras inline med gasvajern som justerar spänningen på kabeln. När spänningen är för lös, är din strypventil öppning som inte tillräckligt långt under tomgång och du kan riskera stannat Hyundai. När gasvajern är för trång, är du över-varva med motorn och minskar bränsleförbrukningen.
3.
Slå på fordonet och kontrollera de aktuella tomgång efter det att fordonet har uppnått normal arbetstemperatur.
4.
Vrid gasvajern justerskruven medurs för att spänna eller moturs för att lossa. Du bör märka sysslolös justera som du slår på justeringsskruven.
5.
Kontrollera spänningen på kabeln. Det bör finnas 1/4-tums spela i gaswiren. Detta borde innebära en tomgång på ca 800 rpm. Din varvtalsområdet på tomgång bör inte sjunka under 500 RPM och bör inte stiga över 1. 000 rpm efter det att fordonet har nått normal arbetstemperatur.

Tips och varningar


 • specifik information om justering av tomgång i din Hyundai, konsultera särskilt fordonets manual (se Resurser).


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre bromsbelägg på en Audi A4
  hur du tar bort strålkastarna på en Ford Probe
  hur man byter Serpentine belt på 1997 silhuett
  hur man byter en 1995 Ford F-150 fläktrem
  hur kontrollerna av transmissionsolja på en 2006 hhr
  Vilka är funktionerna på en kamaxel?
  hur reparera en Cheva Silverado 1500 stuga luftfilter
  hur du lägger transmissionsolja till 2002 eclipse
  hur man byter en broms ljus på en 2007 Nissan Altima
  hur man stämma upp en Acura MDX