Hur ofta ska jag ändra min transmissionsolja?

Hur ofta ska jag ändra min transmissionsolja?

Till skillnad från den oljebyte är transmissionsolja förändring inte alltid något förare hålla koll på. Kanske är det mer av en mystisk process, eller kanske är det därför det inte finns något klistermärke från snabb lube på ditt fönster som talar om vad mätarställning att ändra det. Hur ofta byta transmissionsolja är en enkel fråga att besvara, men om du inte vet när den senast gjordes då det kan finnas andra överväganden att räkna ut om det är dags

snabbt svar

Om du kontrollerar din tillverkarens information om din nuvarande bil, kommer du förmodligen hitta en rekommendation att du byter olja för automatiska växellådor ungefär var 30. 000 till 60. 000 miles. Om du använder din bil i ett ganska normalt sätt, då detta svar är förmodligen tillräckligt bra. Om du använder ett fordon för tung användning, såsom dragande utrustning, terrängförhållanden, eller något annat extremt, då kommer många tillverkare rekommenderar att du byter det varje 15. 000 miles.

sätt att berätta om det är dags

Om du inte är säker på att en av tillverkarens rekommendationer är rätt för dig, eller om du bara inte vet när den senast var gjort och vill leta efter en skylt , dra sedan ut oljestickan och kontrollera nivån, färg och lukt av vätskan. Enligt Popular Mechanics, bör din vätska vara klarröd och har en "sweet" lukt. Om det är rökigt färgad, eller ännu värre, mörkbrun eller svart eller luktar bränt, så är det sannerligen dags att byta vätska omedelbart. Och om den senare, kanske du vill gå vidare och håll tummarna och hoppas att ingen överföring skada redan har inträffat. Om vätskan är mycket låga, kan det vara ett tecken på en läcka och du bör ha en mekaniker ta en titt.

Vad gör din transmissionsolja göra?

transmissionsolja är en hal, raffinerade petroleumprodukter vätska som smörjer de rörliga delarna inuti en automatisk växellåda. Det förhindrar korrosion och är viktig för att bibehålla en välfungerande, mjuk-shifting bil eller lastbil. En mekaniker med utrustning för att grundligt tömma och spola överföring under en förändring rekommenderas för bästa resultat, men det kan göras genom att den genomsnittliga föraren med samma mängd färdigheter som behövs för att byta olja.


Relaterade artiklar


temperaturmätare diagnos
hur de ska rikta strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse
hur man byter bränsle filter på en 2004 förorts
trumbroms till skivbroms konvertering
nödsituation vägservice fördelar aaa
hur man byter gömde strålkastare på en Toyota Prius
hur man återställer motorn ljus på en 2002 Chrysler 300M
hur man återställer ljuset däcktrycket på en Nissan
hur man byter en främre blinkers på en 1998 chevy kavaljer
hur man byter olja i en 2002 Toyota Camry