Hur ofta bör en toyota tundra oljefilter bytas?

Hur ofta bör en toyota tundra oljefilter bytas?

Toyota Motor Corporation rekommenderar att byta motorolja och filter varje 5000 miles eller fyra månader för din Tundra modellen. Detta är en av de viktigaste underhållsåtgärder du kan göra för ditt fordon för att öka liv motorservice. Använd olja blir förorenat med metallpartiklar, smuts, fukt och andra föroreningar som täpper filtret och accelererar inre slitdelar i motorn om det inte avlägsnas regelbundet. Men andra faktorer påverkar underhåll som rekommenderas av din biltillverkare.

Du behöver:
Socket set med ett tändstift storlek fastsättning
. Isolerade tänger.
Handskar (valfritt, men rekommenderas starkt).
En extra person för att slå på tändningen.

hård körning

hård körning kommer att öka antalet gånger du bör byta motorolja och filter har under året eftersom det tillåter föroreningar att ackumuleras snabbare i oljefiltret och olja. Om du ofta kör under en eller flera av dessa villkor, kontrollera och byta olja tidigare än intervallet rekommenderas tomgång motorn under långa perioder, konstant korta resor med färre än fem miles under frystemperatur samt köra ofta på smuts, leriga eller salt täckta vägar, eller rutinmässigt drar en släpvagn.

Funktion

Den olja filter för Toyota Tundra syftar till att undanröja små kol, rost, smuts, metall och andra partiklar från motoroljan. Eftersom oljan pumpas från oljetråget, går det genom en serie små hål runt basen av filtret. Ett papper element runt centrum av filterhuset blocken små partiklar och skräp i oljan. Oljan är då fri att flyta till mitten av filtret och in i motorn.

Betydelse

Om små metall, koldioxid, smuts och andra föroreningar i oljan har inte tagits bort, skulle de börja snart att skrapa metall delar som olja färdas genom smala passager mellan rörliga motordelar. Detta påskyndar delar "slitage, och snart din motor kommer att lämna ett spår av rök var du kör.

Funktioner

Inte alla förare är medvetna om vikten av att byta olja och filter med rekommenderade mellanrum. Av denna anledning har oljefilter tillverkare försett sina enheter med en bypass ventil som gör att oljan kan rinna med en ökning av trycket som filtret blir igensatt med skräp och partiklar. Detta håller motorn från självförstörande tills oljan och filtret har bytts.

Typer

Oljefilter klassificeras som spin-on eller patron typer. Spin-on är den vanligaste typen av filter som används på bensinmotorer. När ersättas, är filtret helt enkelt skruvas loss från sitt fäste bas i motorn, och ett nytt filter skruvas på plats. Patronfilter är vanligare i tunga och dieselmotorer. Med denna typ kan filterhuset borttagen från motorn och filterelementet ersätts med en ny, sedan installeras tillbaka i motorn.


Relaterade artiklar


hur att ladda 18 V batterier
hur man kontrollerar transmissionsolja i 1997 ford explorer
hur man blöder en Toyotas servostyrning
hur man fixar bränslet & temp mätare på en Nissan
hur man byter fliter kabinluften i en 2005 saturn ion
hur du ändrar bränslefiltret på en 1997 F150
hur du installerar en förrätt på en 2001 chevy förorts
hur du ändrar bromsbackar på en 2002 Ford Expedition
hur du lägger transmissionsolja till en ford explorer
hur man byter en strålkastare i en 2002 mazda