Hur man testar en tändspolen

Hur man testar en tändspolen

Medan det finns flera sätt att testa bilens tändspole, den absolut enklaste är den enkla bågen testet, som kan göras med endast två verktyg och ett par handskar. Ett annat sätt är genom tillämpning av en multimeter och kräver vanligen bort spolen från fordonet, som är mer djupgående än de flesta av oss verkligen behöver. Försiktig när du testar tändspolen eftersom det är oftast hög spänning inblandade

Du behöver:
Socket set med ett tändstift storlek fastsättning
. Isolerad tång.
Handskar (valfritt, men rekommenderas starkt).
En extra person för att slå på tändningen.


1.
Koppla ett tändstift tillfälligt. För att göra detta, ta bort tändkabeln från den genom att dra i boot del, närmast kontakten. När kabeln är fristående, halka på rätt storlek uttag (även om många kontakter är 13/16 i storlek, de varierar beroende på märke, modell och år) och skruva ur kontakten ur motorns topplock. När tändstiftet är helt bort, sätt tillbaka tändkabeln genom att trycka på start över de keramiska del av kontakten tills du känner att knäppa på.
2.
Placera den exponerade änden av tändstiftet mot en metallyta på motorn eller chassit. Många gånger, avgasgrenröret är den bästa platsen att hålla tändstiftet mot eftersom de normalt har minst antal färg. Men många gånger ventilkåpan eller insugningsrör kommer att fungera, liksom. Bara vara säker på ytan du håller kontakten mot inte är täckt med fett eller bränsle, eftersom det kommer att bli en levande gnista när spolen testas. Dessutom håller tändstiftet med gummi isolerade handtag tång och tjocka handskar också. Det normala tändspolen lägger ut mellan 20. 000 och 40. 000 volt.
3.
Vevaxeln och se en klarblå gnista. För detta steg behöver du en hjälpare till vara inne i bilen, drift startnyckeln. När tändstiftet är mot metall, har den personen i bilen, vrida om nyckeln som om att starta det. Om det finns en klarblå gnista, är spolen nog bra. Om det finns en gnista, men det är svag, kan spolen att arbeta, men inte sätta ut tillräckligt volt för att driva fordonet rätt. Du ska kunna se den gnista enkelt i fullt dagsljus. Om ingenting händer eller gnista är svag, är spolen förmodligen dåligt och bör bytas ut omedelbart.

Tips och varningar


 • Motorn bara behöver vevas över för en sekund eller två för att märka en gnista.
 • Låt motorn svalna innan jobbar på det.


 • Relaterade artiklar


  gör det själv: skivbromsar och rotor byte
  hur du tar bort motorvägen färg från en bil finish
  hur man byter 2003 subaru ljus forester parkering
  hur du ändrar bränslefiltret på en F-150
  hur man programmerar om en fjärrstyrning fjärrkontrollen på en 2001 chevy blazer
  hur man återställer oljemätares på en 2007 Chevy Cobalt
  hur du ändrar frånkopplad strålkastare på en 2003 Subaru Forester
  hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
  felsökning av en 12-volts batteri
  vad som orsakar bilbatteri korrosion?