Felsökning en Toyota Corolla a / c

Felsökning en Toyota Corolla a / c

Luftkonditionering är en måste-ha alternativ för många områden i USA. Tyvärr händer luftkonditionering fel oftast under sommaren, när systemet behövs som mest. Toyota Corolla är har enkla A /C-system och du kan felsöka flesta eventuella problem på egen hand
1.
Kontrollera funktionen fläktmotorn genom att växla mellan alla inställningar strömnivå på din fläkt manöverkontakt. Växla mellan låg, medel och hög inställningar. Om ingenting kommer igenom din ventiler luftkonditionering har fläktmotorn ett fel och måste ersättas.
2.
Lyssna på dina A /C kompressor drift. Kompressorer är en av de vanligaste problemen med A /C-systemet. Har en kompis titta på kompressorn medan du slår i luften på och av. Kompressorn ska slå på och av med din fläktstyrning. Kronan's luftkompressor finns på passagerarsidan av motorrummet. En icke-fungerande kompressor kan bero på en sliten bälte. Kontrollera drivremmen driver kompressorn.
3.
Ta bilen till en bensinstation för att kontrollera freoner nivå. Freon är kylvätskan används för att hålla din A /C blåser kallt. En speciell maskin som behövs för att kontrollera freon nivå. Om freon är låg eller tom, be butiken att installera ett färgämne i systemet för att ta reda på om finns det en läcka. Freon linje läckor är vanliga och kräver lapp eller bytas ut. Låg freon inte automatiskt betyda att du har en läcka.

tips och varningar


 • Dessa problem är de vanligaste A /C-frågor. Om inget hjälper dig att fastställa problemet, överväga att ta bilen in till en serviceverkstad för interna system diagnostik. Vissa problem kräver avancerad felsökning metoder, såsom dator diagnos.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar baklyktor på en 96 Tahoe
  kul däck hjulsidor
  hur man byter bränslefiltret i en 2006 Ford Ranger
  hur man byter bakgrund registreringsskylten på en 2001 F150
  vad som orsakar bilbatteri korrosion?
  everstart batteriladdare instruktioner
  hur man byter en Taurus kupéfilter
  gör det själv oljebyte på en 2008 Silverado
  hur man kör med lågt däcktryck
  gmc safari bränslepump avlägsnande