hur man rengör en EGR ventil på en automatisk

hur man rengör en EGR ventil på en automatisk

Avgasåterföring ventil, kallad EGR-ventilen är en viktig komponent i bilens avgassystem. Ventilen har ansvaret för att leda avgaserna in i motorn insugningsrör, där avgaserna kyls sedan. Detta förhindrar ditt fordon från överhettning och också förhindrar onödiga skador på din motor. Ventilen hanterar smutsiga avgaser och övertid, blir smutsigt och igensatt, så det är viktigt att rengöra ventilen när det inte fungerar rätt

Du behöver:.
Instruktionsboken.
Förgasare renare.
Stålborste.
Trasor.


1.
Placera fordonet i "parken" och ta ur nyckeln ur tändlåset att se till att fordonet är avstängd. Låt bilen stå i tjugo minuter, så att komponenter chansen att svalna helt.
2.
Lokalisera EGR-ventilen under suffletten. Ventilen är på motorn insugningsröret och är en liten, rund ventil. Om det behövs, hänvisa till fordonets bruksanvisning för ett diagram.
3.
Ta bort EGR-ventilen med hjälp av en hylsnyckel för att lossa och ta bort skruvarna som håller fast ventilen på plats. Dra ventilen bort av de många när alla bultar är borttagna. Uttaget kan kräva en del kraft om det är kol uppbyggd kring ventilen.
4.
Spray förgasaren renare i ventilen och runt utsidan av ventilen. Rengör byggas bort upp kol och skräp med hjälp av en stålborste och ren trasa. Rengör ventilen monteras på fördelaren med renare och trasa. Detta kommer att ge dig bästa möjliga anslutningen när ventilen installeras.
5.
Placera de rena EGR-ventilen tillbaka på ventilen monteras på motorn insugningsröret. Säker och dra åt varje bult tillbaka på plats med hjälp av hylsnyckel. Stäng suffletten.


Relaterade artiklar


hur ändrar bränslefiltret i en Nissan Quest
hur ladda din bil batteri
Hur rengör jag & smörja fönstret bildörren?
hur man avväpna krockkuddar
hur man byter ett bränslefilter i en Crown Victoria
hur man byter en glödlampa bromsljus i en 2005 Honda accord lx
hur man bestämma åldern på allmänna däck
hur du tar bort instrumentbrädan på en Ford Taurus
hur du tar bort en fabriksinstallerad radio från en Honda 2002 odyssey
hur du ändrar motorfästen den 4 löpare