hur man fixar bränslet & temp mätare på en Nissan

hur man fixar bränslet & temp mätare på en Nissan

Sittande vid sidan av vägen i din Nissan utan gas eller en överhettad motor när din mätare fortfarande säger allt är bra är ingen idé om en bra dag. Eftersom de flesta förare har blivit medvetna om att deras mätare inte fungerar som långt innan de är strandsatta, har du tid att göra något för att rätta till bränsle och temp mätare på en Nissan innan det blir ett problem

Du behöver:.
platt skruvmejsel.
Phillips-skruvmejsel.
Suddgummi.
Hylsnyckelsats.
Termostat.


1.
Bänd bort gummipackningen från runt din bränsle-och mätare temp på instrumentbrädan med en platt skruvmejsel. Dra ut mätare från instrumentbrädan och lossa kablarna.
2.
Gnid ett suddgummi på båda ändarna av elektriska anslutningar för att rengöra någon korrosion från dem. Om anslutningen på tråd känns lös, ersätta kontakten med en ny och crimp den ordentligt på slutet av kabeln med din elektriska tång. Anslut kablarna och testa din mätare. Om detta inte löser problemet, gå vidare till nästa steg.
3.
Sätt termostaten på din Nissan med en socket som att öppna kapslingen, ta bort den gamla och installera en ny. Kör motorn tills den når arbetstemperatur och se om det fixar din temp mätare. Om inte, fortsätt till nästa steg.
4.
Spåra kabeln från din temp mätaren tillbaka in i motorn på din Nissan temperatursändarenheten. Koppla den sändande tråd, använd en skiftnyckel för att ta bort den sändande enheten från motorblocket, installera en ny enhet och återanslut kabeln. Om detta inte åtgärda problemet, byt temp mätaren i instrumentpanelen.
5.
Leta bränsle sändande enheten på din Nissan genom att konsultera manualen för din modell bil. Identifiera den sändande kabeln till enheten och en jordledning (marken kommer sannolikt att vara svart och kommer att avsluta närheten till bilen ram). Koppla den sändande tråd. Om din bränslemätare fortfarande läser full, är det relativa kortsluten till ramen. Ersätt hela skicka kabeln med en ny kabel. Om din mätare sjunker till tomt är din sändande enheten felaktig och behöver bytas ut.

tips och varningar


 • Anta inte det är problem med mätarna själva. Problemet är oftast i ledningar-fastställande av anslutningar så de är bra eller byte av en kortsluts kabeln kan vara det mesta du behöver för att göra
 • Kör inte bil en bil med en trasig temp mätare. , sedan när en motor överhettad det kan orsaka permanenta skador.


 • Relaterade artiklar


  mögel remover tekniker för mattor i bilen
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 Silverado lastbil
  hur man anmäler bedrägeri bilförsäkring
  hur man ändrar en generator rem på en 2005 vårdagjämningen
  Felsökning strålkastarna på en 1996 Ford Taurus
  hur man kan bryta i en ny bil
  hur man ändrar strålkastarnas lampor i en ’94 GMC
  Inaktivera en krockkudde i en 1996 Jeep Cherokee
  vad är orsakerna till bromsen skrika?
  hur man byter en 2005 Subaru kupéfilter