hur du tar bort oljefiltret från en 2003 chevy z71 Tahoe

hur du tar bort oljefiltret från en 2003 chevy z71 Tahoe

Varje 3. 000 till 6. 000 miles, behöver olja i 2003 Chevrolet Tahoe Z71 ändras för att säkerställa att motorn är ordentligt smord hela tiden. När du gör oljebyte, det är rekommenderat att byta ut oljefiltret samt att få det maximala beloppet för ren olja som flyter genom systemet. Byte av oljefilter på en Z71 Tahoe men är lite svårt, för det finns inte mycket utrymme för att sätta oljefilternyckel, men om du har rätt delar, kommer det att fungera

Du behöver:
Drain pan.
3/8-tums Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats.
Oljefilter uttag.


1.
Genomsökning under lastbilen och leta reda på oljefiltret på förarens sida av motorblocket, bakåt, mellan oljetråget på basen på motor och transmission. Placera avtappningskärl under oljefiltret.
2.
Sätt filterhuset uttaget på förlängningen då Ratchet, och lossa oljefilter från motorn. Bara lossa den ett halvt till ett varv, och låt oljan sippra ut ur filtret och töm i pannan. Detta kommer inte att tillåta all olja rinna ut, men det hjälper med processen.
3.
Ta bort oljefiltret helt från motorn, och sakta sänka den från motorn. Luta den i dräneringstråget och låt filtret rinna ut. Vänta tills oljan rinna ut i resten av motorn, dra sedan kondenstråget och filtrera ut från under bilen.

Tips och varningar


 • Om du kan inte hitta ett oljefilter uttaget på din lokala delar Store kan du också använda en oljefilternyckel, men det är lite svårare att komma runt oljetråg. Du kan också använda en rem nyckel, som går runt filtret sedan blir fastsatt ner för att dra mot filtret. Det finns också ett filter skiftnyckel som har en lutande handtag, som hjälper till med granskning och godkännande, men inte gör så mycket för hävstångseffekt. Du kan hitta alla dessa verktyg på din lokala Biltema.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett oljefilter på en 2003 chevy z71 Tahoe
  hur man installerar en o2 sensor i ett 1989 240SX
  hur man installerar nya vindrutetorkare för en Toyota Corolla DX
  hur man byter en negativ batterikabeln på 1990 Korsika
  hur man byter en serpentin bälte i en Toyota Highlander
  hur man byter en strålkastare på en 2003 Altima
  Hur man testar en Cheva 2,5 syresensor
  hur man vet vilken storlek däck för att få till dina fälgar
  hur du tar bort en strålkastare på en sunfire
  hur ändrar oljetråget i en 2001 Ford Ranger