hur du ändrar luftfiltret på en 2006 Toyota Avalon

hur du ändrar luftfiltret på en 2006 Toyota Avalon

Avalon, Toyotas flaggskepp bil, levereras som standard med en 3,5 liters V-6 motor och automatisk växellåda överväxel. Den Avalon infördes 1995 som ett steg upp Toyotas ständigt populära Camry. Avalon var ombyggda 2005 och har i stort sett oförändrad med 2010. Motorns luftfilter element som används i den 2005-10 Avalon är en utbytbar patron tillverkad av veckat papper. Den luftfilterelement kan ändras på några minuter

Du behöver:.
Skruvmejsel
. Luftfilterpatronen.
Rag.


1.
Öppna huven på din Avalon
2.
Leta svart plast luft låda som är monterad på toppen av motorn nära förarsidan våren torn.
3.
Ta bort den svarta gummislangen från baksidan av luften låda locket genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel vände i en moturs. Dra slangen från luften rutan och tryck den åt sidan.
4.
Fäll upp fast klämmorna hand att hålla locket luften rutan på plats. Lyft på locket från luften lådan och ställ den åt sidan.
5.
Lyft luftfilterpatronen från luften rutan och kasta det. Torka upp all smuts, buggar eller andra föroreningar från insidan av luften box med en fuktig trasa.
6.
Placera en ny luftfilterpatronen i luften box med veck inför nedåt. Sitt locket luften tillbaka lådan på luft rutan. Säkra locket genom att trycka ner kabeln anläggningen klippen tills de snäpper på plats.
7.
Skjut gummi slangen på baksidan av luft låda lock tills det sitter på plats. Dra åt slangklämman med en vanlig skruvmejsel i medurs riktning. Stäng huven.

Tips och varningar


 • En smutsig eller igensatt luftfilter element kan resultera i dålig gas körsträcka och minskade hästkrafter genom att minska flödet av färsk, ren luft till motorns insugningsrör. Toyota rekommenderar filterbyte var 30. 000 miles eller tre år, vilket som kommer först. Om du reser grusvägar ofta, är det rekommenderat att du kontrollerar din luftfiltret varje 5. 000 miles och byt den vid behov.


 • Relaterade artiklar


  hur man skruva loss bakljus på en 2002 Elantra
  hur du tar bort tändkablarna från en 2003 chevy Silverado
  hur man byter broms rotorer i en BMW
  hur man byter rotorer på en 1994 Honda
  hur du tar bort dekaler från en bil exteriör
  bilhandlare - typer av tjänster
  Hur byter jag bränslefilter på en 1991 lumen euro?
  chevy kavaljer transmissionsolja information
  hur du tar bort en 1995 Mustang nackstöd
  hur du tar bort torkararmen på intrepid dodge