hur då en Cheva 350

hur då en Cheva 350

Tändläget skall kontrolleras när distributören tas bort, ersättas eller internt ändrats i en Cheva 350 motor. Felinställd tändningen kan göra att motorn missa på tomgång och under körning varvtalsområdet. Det kan också göra att motorn slå tillbaka och har en märkbar brist på makt

Du behöver:.
Timing ljus
. Handhållna varvräknare.
Wrench set.
Hylsnyckelsats.

Kontroll av tändinställning


1.
Kontrollera tomgångsvarvtal. Koppla in handhållen varvräknare. Förfaranden varierar beroende på modell, så läs instruktionerna som medföljer varvräknare.
2.
Låt motorn värmas upp. När motorn är varm, låt växeln i neutralläge (manuell växellåda) eller köra med en assistent att trycka ned bromspedalen (automatisk växellåda) och parkeringsbromsen in.
3.
Hitta stämma upp dekalen (bör vara någonstans i motorrummet), som visar rätt RPM nivå som din Chevy 350 ska tomgångsvarvtal. Om din tomgångsvarvtal är avstängd kan du ändra inställningen genom att justera tomgångsskruven. Det är oftast ligger någonstans på gaspedalen kopplingen på sidan av förgasaren. Vrid skruven in eller ut tills behandlingen av varvräknaren matchar stämma upp dekalen.
4.
Koppla vakuum linje från distributören och anslut linje med en bult.

5.
pumparnas handhållen varvräknare för att säkerställa att korrekt inställt tomgångsvarvtal.
6.
Stäng av motorn. br
<> 7.
Anslut minuskabeln på tidpunkten ljuset till negativa batteripolen.
8.
Anslut pluskabeln på tidpunkten ljuset till nummer ett tändstift. Om du står framför bilen ser bakåt, nummer ett tändstift blir det första en på höger sida. De flesta timing lampor kommer att ha en stål-kontakt som passar mellan tändstiftet och tändkabeln.
9.
Läs ställa upp dekalen och hitta förskottsbelopp din motor kräver. Det kommer att uttryckas som ett antal grader före eller efter övre dödpunkt. Påskyndande krav variera beroende på modell och år, så det är viktigt för att hitta värdet som är specifika för din motor på stämma upp dekalen.
10.
Leta reda på vevaxelns remskiva. Det kommer att vara på framsidan av motorn under fläkten /vattenpumpen montering.
11.
Markera lund i vevaxeln remskiva med krita eller vit färg.
12.
Leta tidpunkten fliken på kamkedja locket. Det kommer att vara placerad på kamkedja täcka bredvid vevaxelns remskiva.
13.
Mark tidpunkten flik med förskott värde anges på stämma upp dekalen. Varje topp eller dal om tidpunkten flik representerar två grader av förskott eller retard. Ordet på flik representerar förväg eller före övre dödpunkt, "0" representerar övre dödpunkt. Ordet efter är retard eller efter övre dödpunkt. Markera timing fliken med krita eller vit färg till det värde som anges på stämma upp dekalen.
14.
Kontrollera att elektriska ledningar för tidpunkten ljus är ur vägen av någon rörliga delar på motorn och inte vilar på något som kan bli mycket varma, t. ex. värmeelement eller avgasgrenrör.
15.
Starta motorn. Det ska fortfarande vara varm från kontroll av tändningen.
16.
Punkt tidpunkten ljuset vid märken du ritade på vevaxeln remskiva. Det blinkar varje gång nummer ett tändstiftet bränder. Om märkena på vevaxeln remskiva anpassa märkena på tidpunkten fliken är tidpunkten rätt inställd. Om de inte justera, måste du justera tändningen.

Justera tändningen


1.
Stäng av motorn och något lossa muttern som håller distributör klämma till insugningsröret.
2.
Starta motorn och vrid distributören tills tidpunkten märken justera. Stäng av motorn.
3.
Dra åt muttern som håller fast distributör klämma till insugningsröret. Flytta inte distributören medan du gör det.
4.
Starta motorn och dubbelkolla att tidpunkten varumärkena fortfarande har anpassats.
5.

Koppla tidpunkten ljuset elektriska leder från motorn.
6.
bort bulten från vakuum linje och återkoppla den till återförsäljaren.

tips och varningar


 • Om stämma upp dekalen i dig motorrummet är sliten eller målas över, kan den information du behöver hittas vanligen i bilens servicehandbok .
 • Beroende på vilken modell av fordonet, kan du behöva en speciell tändning skiftnyckel för att komma åt muttern som håller fast distributör klämma till insugningsröret.
 • Håll händerna borta från fläkten när motorn är igång. Om du inte gör det kan orsaka skada. Många fans är de termostatstyrda, vilket innebär att de inte kommer att starta förrän motorn når en viss temperatur och kan slå på plötsligt.
 • Håll händerna borta från grenrör och andra platser på motorn som blir mycket varma. Om du inte gör kan orsaka svåra brännskador och andra skador. Blocket, avgasgrenrör, insugningsrör och radiator kan också behålla extrem värme långt efter det att motorn är avstängd.


 • Relaterade artiklar


  hur man läser rekommendationer däcktrycket i en Audi
  hur du lägger till två tum kvarter till bladfjädrar
  vad är det korrekta sättet att vaxa en bil?
  hur du tar bort strålkastarna en 2000 Nissan
  hur man programmerar en Nissan snabbknappen
  hur du tar bort fönster färgton i fordon
  Information om bildäck
  hur man byter olja i en Suzuki XL7
  hur du tar bort torkararmen på en 2001 Chevrolet k1500
  fordonsindustrin hiss våning krav