hur ändrar diesel filtret på en 2000 Ford E-350

hur ändrar diesel filtret på en 2000 Ford E-350

E-350 beteckningar hänvisar till en Econoline van med en 1-tons kapacitet. Ford börja tillverka Econoline som en prisvärd last van 1961 och med 2010, var Econolines rullande fortfarande off monteringslinjer. Dieselmotorn i 2000 E-350 är den 7,3-litersmotorn som också ligger i Ford F-serie lastbilar. Ford rekommenderar regelbundna byte av bränslefiltret för att hålla din motor fungerar smidigt och effektivt. Du kan ändra filtret i ca 30 minuter med normala Automotive Tools

Du behöver:.
Tråget.
Oljefilter tång eller kanal-lock tång.
Bränslefilter.


1.
Öppna huven. Placera en avtappningskärl under framsidan av motorn. Dra i handtaget på passagerarsidan av motorn brandväggen att tömma bränsle från bränslefiltret bostäder. Tryck in handtaget när bränslet helt runnit (det kommer att finnas ett par gram) i tråget. Ta bort oljefiltret från under fordonet.
2.
Ta bort den runda locket från bränslefiltret bostäder på högst upp i mitten av motorn med ett par oljefilter tång eller kanal-lås tång. Vrid locket motsols och ta bort det.
3.
Dra den bränslefiltret rakt upp från filterhuset och kassera den. Skjut O-ring som följde med din nya bränslefilter över filtret tills det platser i spåret vid foten av filtret.
4.
Tryck nytt bränsle filtret i bränslefilter bostäder tills det sitter på plats.
5.
Ta bort den gamla gummipackningen från bränslefiltret locket och kasta det. Skjut tätningen som följde med din nya bränslefilter på hela omslaget. Använd ditt finger för att Smörj tätningen med diesel runt dess omkrets.
6.
Trä tillbaka locket på bränsle filterhuset och dra åt för hand. Dra åt locket annan kvarts varv med en tång.
7.
Slå på tändningen och vänta några sekunder. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Kontrollera bränslefiltret huslocket om läckage och dra åt den ytterligare vid behov. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man byter ett bränslefilter i en Cheva S10
tecken på att friktionskoppling skivan och tryckplattan är dåliga
hur man ändrar drum pads
hur man byter ett bälte i en GMC Sierra
hur du hittar oljefiltret på en 1995 Toyota 4runner
hur du ändrar strålkastare på en 2001 Grand Am
hur man använder en pistol pistol fett
hur man byter takbelysning i en 1998 Toyota Camry
information om pumpning av däck
Cummins specifikationer