ford explorer farthållare felsökning

ford explorer farthållare felsökning

Farthållare på en Ford Explorer använda en rad mekaniska och elektroniska system för att minnas och hålla en viss inställd hastighet. Problem med farthållaren kan antingen i datorn styrkretsen eller den mekaniska kopplingen verkar gaspedalen. När problem uppstår är det bäst att veta vilken typ av fråga farthållaren utvecklas innan man går in med inga planer på att hitta för att åtgärda problemet

Fuse

Börja alltid med säkringsdosan. Ford Explorer använder en 15-amp säkring för att driva farthållaren tillbehör. Gå till säkring under förarsidan streck och kontrollera säkringen. Det finns en liten tråd inuti ett plasthölje. Om tråden är sönder, byt säkring. Om inte, så säkringen är inte källan till problemet.

Controls

Nästa saker att kontrollera är det ratten använder systemet farthållare. Även om det är mycket svårt att demontera ratten för att komma åt kontrollen, oftast bara att se till att knappar svarar att beröra och bete sig normalt innebär att kontrollerna är i funktion. Sällan eller aldrig gör på /av, accelerera och återuppta knappar misslyckas på en Ford Explorer. När du felsöker ett problem, men det är en bra strategi att aldrig glömma något.

Mekanisk

Ford Explorer farthållaren använder ett vakuum-membranpump att expandera och krympa för att kontrollera gasen kopplingen. Kontrollera dammsugarslangen för läckor. Också undersöka membran för eventuella läckage. Designen påminner om en ljud högtalarkonen: om konen blåses kommer högtalaren inte fungerar. Samma för vakuum membran: om det inte kommer att hålla ett vakuum kan inte styra Explorer hastighet. Plast vakuumrör under huven på en mycket het fungerande motor är mycket benägna att misslyckas inom 60. 000 miles på vägmätare. Det vakuumsystem på Ford Explorer bör alltid kontrolleras för slitage och läckage som börjar på runt 50. 000 miles.

Elektronik

Slutligen finns den dator som registrerar önskad hastighet, vakuumnivån till membranet och övervakar Ford hastighet. Det är möjligt att kontrollera ledningar och anslutningar till datorn enheten se till att alla är i gott skick. Ofta de mest allvarliga frågor kan repareras av återansluta en förlora tråd eller kabel dator. Kontroll något datasystem för fel innebär diagnostiska verktyg vanligtvis inte är tillgängliga för ett hem mekaniker. Den goda nyheten är dock när alla andra möjliga fel punkter (säkring, kontroller och mekaniska) elimineras, är den återstående delen, datorn, förmodligen källan till problemet.


Relaterade artiklar


rensar en lätt kontrollera motorn på en 2001 Dodge Ram
hur man återställer SRS-systemet i en 2002 Honda Civic
hur man återställer däcktryck för en 2007 maxima
hur man kan anpassa en parkeringsbroms på en bil
hur att fylla växellådsolja i en Nissan Sentra
bromsrotortemperatur bort i en 2000 Cadillac Eldorado
hur man byter batteri i en 2000 corvette
Keyless fjärrkontrollen inträde programinstruktioner
hur man kommer åt huvudet lykta på en 2006 chevy banbrytande
hur man får utsläpp certifierade