bildäck tips

bildäck tips

Villkoret för dina bildäck har en stor inverkan på hur din bil handtag när du kör. När du har en bra uppsättning däck, slutar din bil bättre, blir hörnen mer effektivt och är säkrare att köra i hårt väder som snö och kraftigt regn. Ibland allt du behöver är nya däck för att göra din bil köra smidigare

Hämta certifikat

Du kan förstöra ett helt nytt däck på grund av en oförutsedd väg fara, men däckets tillverkarens garanti endast omfattar frågor på grund av utförande av däcket. Så när du köper en ny uppsättning däck, få väg certifikat fara för var och en. Dessa certifikat täcker dina däck om de dör just när du går över ett gupp, jättegryta, spik eller andra faror på vägen som är utanför din kontroll. Räkna med att betala mellan $ 7 och $ 10 per däck.

När den bärs

De flesta däcktillverkare rekommenderar att du kastar ut ett däck när slitbanan slits ner till 2 /32 tum. Då är det officiellt vad som kallas "skallig". Om du fortsätter att köra på dessa slitna däck, kan du vara sätta dig på en högre risk för olyckor. Bald däck är mer benägna att sladd och håll inte hörnen väl-särskilt i vatten och på is

Plug Istället för att få ett nytt däck

Det finns vissa fall när du egentligen inte behöver köpa. ett nytt däck-allt du behöver är att ha din befintliga däck pluggad. Om dina däck fortfarande har en bra mönsterdjup (över 2 /32 tum), och det går plant på grund av en spik, sten eller andra mindre väg fara, ta bilen till en däckverkstad och be att få den pluggad. Pluggen är bara bra för punktering att slitbanan på däcket, inte sidoväggarna. Detta är en semipermanent fix. Du bör fortfarande planerar att byta däcket någon gång inom en snar framtid.

Använda en gammal Tire som reservdel

Däcket munk som kom med din bil är mest sannolikt liten, rund och en underlig form jämfört med dina andra däck. Så nästa gång du byter däck, hålla en av de äldre däcken (en som fortfarande är i anständigt skick) och har den omvandlats till en extra istället. Din lokala däckverkstad bör kunna göra denna konvertering.

Detta sätt, om du någonsin har en platt och behöver en tillfällig ersättare, kommer du att ha en mer solid däck balansera på tills du får en ny permanent monterad.


Relaterade artiklar


hur man ska behandla släpvagn däck för att förhindra torr röta
hur man kontrollerar motorolja i en Cheva 350
hur tråd två 12-volts batterier
hur rinna kylarvätska från en 2006 Hyundai Sonata
hur man rengör mag hjul
hur du ändrar bromsljuset på en 2007 Nissan Maxima
hur man byter passagerarutrymmet filter av ett 2000 Silverado
hemlagad anslutning batteripolen
diy transmissionsolja dränera & ändra
hur du tar bort en PT Cruiser 2.2l CRD oljefilter