behöver jag byta ut min motorfästen?

behöver jag byta ut min motorfästen?

Motorfästen behöver ersättas när gummibussning blir torkad, hård eller börjar försämras efter att stödja vikt och vibrationer motorn producerar över tiden. En bils motor har uppskjutits i motorrummet och stödjas genom att ansluta parentes fast i bilens ram. Mellan konsolerna och ramen är stora gummibussningar som används för att dämpa den enorma vibrationer från motorn och för att skydda bilens ram från att skadas av motorns vridmoment vid start och acceleration.

Du behöver:
tråget
. Oljefilter tång eller kanal-lock tång.
Bränslefilter.

Felsökning

När motorfästen börjar försämras, skall motorns tomgångsvarvtal grov. Starta motorn kommer att vara betydligt mer påträngande för de åkande. När motorn startar och vevaxeln blir ett sätt, vill de ursprungliga drivkraften att göra motorn gå åt andra hållet. Den motorfästen absorbera denna tendens och gör tändningsoperationen mjuk och tyst. När bussningarna misslyckas denna process är bullrigare och mer märkbar.

Lokalisera Motorupphängning

motorfästen ligger annorlunda på mest modellbilar. Modeller för en viss tillverkare (GM, Ford, Toyota, etc. ) kan ha samma typ motor och kommer att ha motorfästen på samma platser. Det bästa stället att leta är i varje "hörn" av motorn. Detta kan framför, på eller bakom när hjulet väl sticker in i motorrummet. Gång låg, bestämma tillgång till mount rakt ner med en hylsnyckel.

Byta Mounts

Det finns ingen anledning att ta bort motorn för att ersätta den motorfästen. En motor hissa dock, eller någon annan taklyft, kommer att hjälpa. När den gamla montera bort motorn kommer att vilja sänka på plats. Undvik detta genom att antingen hålla motorn overhead eller stämpning fästet Motor på plats. Om modellen bil eller lastbil har tillräckligt med utrymme, står en domkraft upp till rätt höjd kommer att hindra motorn från att sänka.

Använd lämpliga uttag för att ta bort motorn bulten. Dra den gamla bussningen från mellan fästet och ramen. Byt till en ny bussning och montera motorn bulten.

En sak att komma ihåg är dock den gamla bussningen är förmodligen krossas och får motorn att sänka till en punkt där en ny, högre bussning inte får plats i det tillgängliga utrymmet. När du använder en lyftanordning, sido-eller pallbock att hålla motorn, försöker lyfta motorn några millimeter. Detta kommer att ge gott om godkännande för att extrahera den gamla bussningen och installera den nya.


Relaterade artiklar


Hur ändrar jag en termostat på en 1988 chevy kändis?
hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002
hur du tar bort bakljus lökar från en Dodge Intrepid 2003
hur du tar bort en bakre rotorn i en 2000 mustang
hur man byter en termostat på en 1995 Camaro 3,4
hur du installerar en bränslefilter i en 2003 ford mustang
hur man byter en kupéfilter på en Passat
hur du tar bort strålkastarna i en Mercedes 300E
hur man kan hoppa igång en 2001 skalbagge
hur du tar bort pressade kulleder