Hur ofta ska du byta vindrutetorkarblad?

Hur ofta ska du byta vindrutetorkarblad?

Vindrutetorkare är en av de viktigaste säkerhetsdetaljerna på ett bil. När korrekt installerad och underhållen, vindrutetorkare gummiskrapa vatten och kondens från vindrutan ger föraren en tydlig bild av vägen. En dold sikt över vägen är en viktig orsak till auto olyckor-varav många hade kunnat undvikas med hjälp av misskötts vindrutetorkare

Tidsplan

De flesta större vindrutetorkare tillverkare rekommenderar att byta torkarblad var 6 månader. Medan de flesta märken börjar ge bra service, kommer de flesta börja bryta ner efter några månaders användning. Efter 6 månader finns det ofta en märkbar försämring i vindrutan synlighet. Som en praktisk påminnelse, bör fordonsägare överväga att ändra sina vindrutetorkare varje gång klockan ändras till sommartid eller Standard Time.

Identifiering

Vindrutetorkare kan försämras tidigare än 6 månader på vissa villkor. Om du märker strimmor, tjattrande, slitna eller split gummi eller skadade eller böjda ramar torkare, bör du byta ut vindrutetorkare omedelbart, oavsett hur gamla de är. Något av dessa tillstånd kan snedvrida förarens sikt över vägen och skapa en drivande fara.

Missuppfattningar

Vissa tror att livet för vindrutetorkare kan byggas ut i områden där de inte är ofta motiverat. Bör dock även vindrutetorkare på fordon under exceptionellt torra förhållanden som sällan används bytas var 6 månader. Vindrutetorkare som inte används för längre tid kan torka ut, spricka eller bli som i deras position och inte ger lämpliga tjänster när de behövs.

Typer

Vindrutetorkare säljs i många detaljhandeln Bildelsaffärer som antingen blad eller påfyllningar. Bladen är lättare för flesta gör det självare att ersätta, men de brukar kosta dubbelt så mycket som påfyllningar. Om inte de befintliga bladet är böjda eller skadade, behöver de inte bytas ut lika ofta som refill. Refills är mycket billigare än blad, men de är gjorda för att passa särskilda blad, så den automatiska ägaren måste veta om vindrutetorkaren är originalutrustning eller en eftermarknad ersättning.

Överväganden

Både förarsidan och passagerarsidan vindrutetorkare bör ändras på samma gång. De flesta Sport Utility Vehicles, stationsvagnar och minibussar har även en bakre vindrutetorkare som bör bytas ut var 6 månader också.


Relaterade artiklar


hur man återställer ecun på en 1996 ford kontur
hur man byter kylvätska i en 2002 Silverado
det bästa sättet att täcka bilsäten i stället för läder
hand om nya billack
hur man byter remmen servostyrning på en 1995 ford explorer
hur du ändrar Serpentine belt på en 1997 Buick Park Avenue
Hur ändrar jag termostaten i en 1993 Pontiac?
hur man byter generatorn bältet på en 1990 toyota pickup
hur du tar bort svart skokräm från klädsel
hur man byter bränsle klämma injektion slang